FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

lördag 2 oktober 2010

SM Första dagen

Andy tror att den här veteran tjejen är framtiden.

Svenska mästerskapen. Sug på den. Lägg den i marinad och låt den ligga där ett tag. Ta sedan upp den igen och ta orden i din mun, svenska mästerskapen. Det är här de svenska mästarna ska koras. Allt handlar om vem som är bäst i Sverige och vilka kommer att få representera Sverige på de internationella tävlingarna den här gången. Förra året hade jag turen att få delta och stolt bära den svenska uniformen till invägningen, i år är det en annan trupp.

Men någonstans mitt upp i allt, så försvinner blicken från topp tre och sakta vandrar sig igenom de andra deltagarna. Fan, vad vi är duktiga i det här landet med att ta fram atleter. Vissa av de tävlande är första gången som de står på en scen och för andra är det den 20:de. Vi får aldrig glömma att vi alla börjar någonstans.

Dagens stjärnor var inte så svåra att förutspå. Men någonstans var den en kvinnas fysik som jag fastnade för. Hon tog sig inte upp på pallen och tack vare det var det nog många som glömde bort henne där hon stod leende med sitt diplom. Jag själv är värdelös på att komma ihåg namn, så min sambo fick hjälpa mig. Hon heter Semiran Dag och hade en riktigt fin struktur i sin fysik.
Jag vände huvudet åt sidan för en stund och sa till min sambo.
- Ser du hon, nummer 4:a. Det där är framtiden inom body fitness.
Om vi ska dra det till naturen så får jag gör liknelsen med en larv. Just nu är hon en larv som klättrar runt bland kvistar och löv. Vänder blicken mot skyn och ser de vackra fjärilarna segla förbi.
Min intuition (ja jag är man och kan känna så i alla fall) säger mig att den här kvinnan en dag kommer att flyga högt i skyn med vingar i alla dess färger. Några år till av träning och erfarenhet, så kommer hon gå från klarhet till klarhet. Ska bli riktigt roligt att följa henne. Vilket jag också kommer att göra, då min sambo kommer att möta henne framöver.

Eftersom jag inte vill fladdra ut allt för mycket, så vill jag ändå passa på att säga att det är riktigt roligt att se att nästa generation är på g. Fan va skönt att få vara en del av svenska fitness branschen. Tack alla som ställde upp på årets SM, ni har gett mig massor med inspiration. Tack SKKF för att ni gör det ni gör och för att ni ger oss träningsnördar en dos av motivation varje år.

6 kommentarer:

 1. Hon körde vell veteran BF? Riktigt skit att det krånglade med biljetterna idag!

  SvaraRadera
 2. Jag såg aldrig veteranerna, men kollade nu anmälningslistan. Så det stämmer som du säger.. Dock så har jag förstått det som om hon just har börjat med det här och har några år kvar av tävlande. Gillade hennes fysik oberoende av ålder haha

  Ja, vilket jävla biljett strul med tanke på att jag hade plats på rad 3.

  SvaraRadera
 3. Grymt kul att träffas igår Andreaz! Det var på tiden. Hoppas du får en bra dag idag och lycka till i framtiden som ju lär bli tuffare än någon diet kan bli (dvs att bli farsa).

  SvaraRadera
 4. Nicklas: Ja, det var riktigt trevligt att språkas vid idag!

  SvaraRadera
 5. Oj hur ska jag kommentera detta??? Mitt ödmjukaste & varmaste TACK! Blev riktigt rörd när jag läste vad du skrivit, betyder faktist mer än en pallplacering att få ett sånt betyg av en som kan sporten. Mitt första SM och absolut inte sista så jag hoppas jag kan leva upp till vad du skrivit `)
  Än en gång VARMT TACK och lycka till med familjelivet och fortsatta planer inom sporten.

  // Semiran

  SvaraRadera
 6. Semiran: Du behöver inte tacka. Det är min ärliga åsikt. Både jag och Veronica la direkt märke till dig på scenen. Lite hårdare och lite större axlar och du skulle klättrat (enligt mig). Jag tycker i alla fall att du har en jätte fin fysik och jag tycker du ska ha creed för det! Riktigt bra jobbat.

  PS. Veronica hoppas att du slutar tävla nu, för ni kommer antagligen att mötas och hon är rädd för att du kommer ta henne haha DS.

  SvaraRadera