FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

torsdag 28 oktober 2010

Body radio och lasagne

Förutom lasagne gjorde jag även små ostkakor med fluff. Perfekt efterätt!

Med små små steg närmar jag mig en ny rutin och ett nytt sätt att leva mitt liv. Att vara pappa kräver en del, framförallt när jag inte är van. Men det känns som om jag börjar komma in i vardagen nu. Hinner med både det ena och det andra. Skulle dock verkligen vilja få med mig en kameraman till gymmet och filma lite av min träning.

Förutom att jag hunnit varit pappa idag har jag även blivit intervjuad av Body radio.
Det var ju inte så länge sedan de intervjuade mig sist. Då var iförsig fokuset på SM i Athletic Fitness.
Den här gången handlade det mycket om mitt liv och hur framtiden kommer se ut. För framtiden kommer att förändras lite kan jag lova, även för bloggen. Men ni ska inte vara oroliga, utan det kommer att bli till det bättre. Men mer om det imorgon, då kommer även radioprogrammet som kommer förklara lite mer.


Det här var dagens höjdpunkt i matväg tror jag.

Dagen har som sagt bestått av vilodag från gymmet och istället har jag fokuserat på att laga lite mat. På vilodagarna drar jag som sagt ner på kolhydraterna och höjer fettet, vilket gör att jag kan trolla lite extra i köket. Dagens största experiment blev en lasagne till middag. Tänkte jag kunde dela med mig av receptet.

300g nötfärs 10%
300g tonfisk
400ml Findus pastasås med vitlök
250ml Milda mat 4%
500g keso mini
1 zucchini
50g ost 10%
420g fryst broccoli
Random kryddor

Blanda ihop nötfärsen med tonfisken och bryn lite snabbt och häll sedan på pastasåsen. Låt koka ett tag, själv lät jag det puttra i 2 timmar. Efter det hällde jag i keson och milda mat och lät det puttra i 1timme och tillsätt random kryddor (det du vill ha).

Under tiden allt puttrar kan ni ta en osthyvel och hyvla zucchinin. Lägg dem på en plåt med papper och salta dem. Så suger saltet ut vätskan.

Tag en form och lägg ner broccolin. Jag hade delade broccoli (har ni inte det kan ni värma den lite och sedan dela träden i två). Häll på köttfärssåsen så att det blir ett jämnt lager. Tag zucchini delarna och lägg som lasagne plattor. På med nästa lager köttfärs och sedan ett lager till. Sen tog jag och la ett tunt lager av den sista köttfärsen och la över osten. In i mitten av ugnen i 40-45min på 250grader. Låt svalna innan du äter upp den.

Jag delade min i två delar och näringsvärdet för halva blev något såhär:

Energi: 848kcal
Protein: 114g
Kolhydrater: 18,2g
Fett: 29,7g

Min blev lite rinnig tyvärr och tror nästan att den skulle blivit bättre utan milda mat faktiskt. Men god blev den hur som. Smaklig måltid!

8 kommentarer:

  1. Andreaz, WOW man you are creative with the recipes, i not gonna even ask for the cheesecake recipe, but i will put in hope for the diet recipe book, Thank you for the inspiration in the Kitchen

    SvaraRadera
  2. Tjena! En idé kan vara att skiva auberginen först och låta dem torka i ugnen under tiden som du gör det andra!

    SvaraRadera
  3. Tjena Andreaz! Vad tror du jag gör för fel när jag kör mittendelen av axeln och bara känner i framsida axel? Jag har testat allt känns det som.. lättare hantlar, tyngre hantlar, böjda armar, raka armar, mot väggen (så att armbågen har kontakt hela vägen) maskin m.m Jag är målare och jobbar mkt uthålligt med framsidan hela dagarna, samtidigt brottare där jag också jobbar hårt med framsida.. nu börjar det göra lite små ont när jag tränar i framsidan, och de växer nästan ifrån resten av överkroppen... =/ tack på förhand! =)

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Några tips vad man gör fel om man inte får fluffet att bli just fluffigt? Testat alla alternativ men i slutändan blir det mer som en sockerkakssmet. Använder complete protein 3 och en ballongvisp på stavmixer. Även provat vanlig elvisp

    Tack för en grym blogg!

    SvaraRadera
  5. Olle, i use 100% casein from ON nutrition, the vanilla, i use really cold water and mix with small spatula first, to get like a loose pudding texture, and then i mix it with ballon whisk in my stand mixer, in about 5-6 minutes its " Fluffed "

    Hope that helps

    SvaraRadera
  6. Äntligen en lasagne med gott samvete!
    Ska testa receptet i helgen.

    När kommer din bok med alla recept? ngt datum satt? Vore årets julklapp ;)

    SvaraRadera
  7. Ser riktigt gott ut båda rätterna. Ska nog försöka ge mig på lasagnen nån dag.

    Keep it up!

    SvaraRadera
  8. Frunktansvärt gott och mättande!

    SvaraRadera