FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

söndag 12 september 2010

Lördagsmys efter 3 månaderGårdagen var en njutningsfull dag med min sambo. Vi räknade fram att det var 3 månader sedan vi åt något ”onyttigt” tillsammans. För mig under den perioden har det inte varit annat än dietmat, förutom på SM då. Så det kändes rätt skönt att äntligen få en kväll tillsammans i njutningens tecken. Det viktiga för mig var iförsig inte maten, då jag trivs med att äta min vanliga ”diet” mat eller vad man ska kalla det. Så jag lät Veronica till stor del styra dagen. Så här blev den i alla fall.
Kl 10 åt jag någon typ av frukost eller vad man ska kalla det. Hade köpt på mig lösviktsgodis för 280kr till mig och Veronica under SM helgen. Så det blev att käka lite godis och proteinfluff som någon typ av PWO måltid. Men vad besviken jag blir på godis, är verkligen inget speciellt med det. Chokladbitarna smaskade jag dock ordentligt på.

Nej, så här såg det inte ut.

Kl 12 Laddade jag med lite Rage och åkta ner ensam för att köra lite baksidalår/vader/mage. Var rätt tomt på gymmet och jag betade av passet på 50min. Undertiden så stod Veronica hemma och stekte mina efter tränignspannkakor. Hon hade dock toppat dem med lite extra lyx i form av chokladbitar i pannkakorna. När jag kom hem var allt framdukat och alla vara där, nutellan, jordnötssmöret, soja grädden, sylten, proteinfluffet och den skivade banen. Blev en vanlig sats pannkakor för mig med jordnötssmör, banan och proteinfluff på. Blev rätt proppmätt som vanligt och vi tog oss en tur för att storhandla.

Kl 16 klev vi in på Willys. Av någon anledning har jag längtat efter att äta en koktkorv med bröd. Inte för själva smaken, utan mera att jag gillar att bita i korven och få höra den där lilla smällen när tänderna krossar korvenshölje. Veronica var även hungrig igen. Så en varsin korv blev det. Sen åkte vi runt till samtliga matkedjor för att hitta memma. Verkar dock vara omöjligt förutom på påsken.

Kl 18:30 Åkte vi ifrån Coop som var vår sista anhalt och stannade på Veronicas val, nämligen Pizza hut. Jag hade bara några få gånger i mitt liv ätit där innan jag träffade min sambo. Vi beställde i alla fall hem en familje pizza ”Spicy and hot” (som är Veronicas favorit) och en dubbel kebabpizza. Sen var det bara att åka hem och äta och skölja ner allt med lite Pepsi Max. Blev två bitar kvar som Veronica fick i matlåda. Ingen av oss ville trycka i oss för mycket, för vi hade ju köpt lite lördagsmys till kvällens film.

Kl 20:30 Efter att njutit av pizzan och skrattat och konverserat insåg vi att det var dags att kolla film. Vi dukade upp myset som bestod av rökt böckling, rökt makrill och rökta laxfenor. Till det körde vi på castello, brie och camembert ost, oliver och älgsnacks (älgkorv). Självklart hade vi även kex till, vilket är ett måste om man äter ost.Roligare än så blev det inte och både jag och Veronica var proppmätta när vi slängde resterna i sopporna. Fy fan va skönt det var att bara få vara och sitta och prata i lugn och ro över lite mat med den personen jag älskar. Livet i övrigt är annars allt för stressigt och det är de här stunderna som är ljusglimten i vardagen, måste jag helt klart säga.

6 kommentarer:

 1. Tjena Andy!

  Jag prövade att göra dina pannkakor idag, men misslyckades totalt!

  Använde min teflonpanna (vanlig storlek). Hade inte i något smör/fett i. Dem bara brände fast och gick inte att vända överhuvudtaget.

  Vad gör jag för fel? Måste man ha sådana där minipannor och nån form av fett i?

  SvaraRadera
 2. Jag med! Total katastrof. Har ingen teflonpanna utan använde vanlig men med smör i. Testade då att ugnen istället. Gick mycket bättre.

  SvaraRadera
 3. En hel skål med tuggummi paket bland kryddorna på spisen? ;)

  SvaraRadera
 4. Det blir mycket mat.. Hur mycket lägger du/ni på mat varje månad? Känns som att det borde vara en tämligen hög siffra.

  SvaraRadera
 5. Pannkaks männniskorna: Tag en teflonpanna och spruta på lite olja. Veva runt med lite papper om det blir för mycket. Tag 3/4dl smet och slå ner i pannan. Ni sänker värmen på stekpannan till hälften (3-4:an för mig). Det ska bli tjocka pannkakor. Stek dem 2-3 minuter på varje sida. Ni vänder pannkakan när det i princip har stelnat på åvansidan. Vänder ni förtidigt går de sönder.

  Andreas: Ja, min sambo tuggar en del tuggumin. Jag gör det typ aldrig. Vet inte riktigt vad du ville ha sagt med den kommentaren..

  Anonym: Sist vi kollade låg vi runt 3500kr/månaden i mat kostnader. Att laga mat är en stor del av mig och får därför kosta pengar.

  SvaraRadera
 6. Yes, där satt den! Första lyckade pannkakorna. :) Glöm det där jag sa om ugnen tidigare. Inte lika gott.

  SvaraRadera