FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

onsdag 15 september 2010

I-landsproblem

Inte mätt och belåten, trots att jag är i Milano och dietar. Borde ju vara meckat för dietande modeller...

Nu tickar dagarna ner tills jag åker till USA. Efter lördagens mys blev det en del vätska, men den börjar sakta men säkert rinna av. Vikten stod på 73,0kg imorse och ser helt ok ut. Har dragit ner ytterligare nu de sista dagarna. Min uppskattning är att jag kommer att väga runt 72kg när jag på fredag lyfter från Arlanda. Efter min tömning mot SM i AF vägde jag på inmätningsdagen 71,1kg och i början av den veckan låg jag på ca73kg. Så tömmer jag nu så kommer jag vara i bättre form än då, vilket känns riktigt bra.

Dock så kommer jag nu mötas av ett problem jag alltid tycker är lika jobbigt. Flygplatser och plan är inte kände för sin mat direkt. Kommer ihåg när jag gick på diet inför Oslo GP och jag var tvungen att flyga till Milano över dagen för att träffa en av mina kunder. Fanns i princip inget annat än bröd på planet, så en kalkonsmörgås fick det bli. Den bestod väl av 90% bröd, 8% smör och 1% sallad och 1% kalkon.

Till lunchen åt min kollega en smarrig italiensk pizza. Själv bestälde jag in en kokt kyckling med koktagrönsaker. Tyvärr var det så lite mat så jag fick krydda tillvaron med en tonfisksallad. Tror inte att de använda en enda krydda på min mat haha.


Snart blir det träning på Golds!

På kvällen när det var dags för avresa möttes jag av samma problem. Flygplatsen i Italien bestod mest av pizza, hamburgare eller smörgåsar. Efter mycket om och men och väldigt tragglande med engelskan, så fick jag min vilja fram.
Det blev två stekta hamburgare (utan brödd mm) och kokta grönsaker. Tog sedan en runda i taxfree’n och köpte mig lite fin italiensk skinka med låg fetthalt. Fick sedan knata till cafet och beställa salladsblad för att äta till skinkan.

Längtar i alla fall till att kunna strosa på strandpromenaden. Fast den här gången i riktigt bra form.

Efter mycket om och men fick jag tillslut i alla fall ihop någorlunda mat. Nu kommer jag dock bedriva närmare 20 timmar på flygplats och i flygplan. Så det blir att försöka fylla med på lite bars eller liknande efter säkerhetskontrollerna.
Vilket I-landsproblem va?

10 kommentarer:

 1. käre andreaz!
  efter ett stort sug att pröva på att göra ditt så kallade protein-fluff blev jag besviken när jag inte kunde finna ett tillvägagångssätt för "tillagning" under fliken recept!
  Snälla lägg upp en kort "how-to"
  mvh daniel

  SvaraRadera
 2. Hej,
  När jag har varit utomlands på konferensen så har en del av packningen varit bars... :-)
  Tycker att det har funkat bra. Sen har jag kompletterat med det som finns att tillgå på flygplatser ( i den mån de har nåt vettigt alls).

  annat mattips till daniel: jag gillar det slow protein som andreaz har tipsat om. Vaniljsmak. Själv tycker jag att det blir jättegott att blanda med kvarg och lite vatten. Man får testa sig fram vilka proportioner man vill ha. Men jag brukar få till nåt som smakar som vaniljmousse fast godare. Känns fint att veta att det nästan är 100% proteiner...:-D

  SvaraRadera
 3. Daniel: Ska se om jag kan göra en film när jag gör fluffet. Ont om tid nu bara :( Min coach har annars lagt upp en engelskguide på hur man gör -> här

  Emma: Japp, det är så jag tänkte göra. Dock är jag inget fan av bars, då jag anser att det är godis med extra protein i. Mättar även riktigt dåligt i relation till vilken energi det ger. Men tack för tipsen!

  SvaraRadera
 4. Antar att du kommer flyga från Terminal 5, du vet var Starbucks ligger och på andra sidan har det nu öppnat en restaurang som heter Street Food. Kan var värt att slå en koll på.

  SvaraRadera
 5. Träna på Golds Gym, fan vilken dröm!

  SvaraRadera
 6. Jag är lyckligt lottad som får resa mycket i jobbet. Innan varje resa brukar jag oroa mig för maten, men oftast helt i onödan. På något sätt har många kaféer och matställen något eller några alternativ som med all säkerhet framtvingats av en gäst med lite större biceps än medelmåttet. Och ibland är det nog bara bra att tvingas chocka kroppen med chocolate chip cookies till middag och nudlar till frukost.

  Trevlig resa!

  /Henrik

  SvaraRadera
 7. DenSun: Det låter intressant. Den största delen av tiden kommer jag dock vara i luften :(

  Matte: Ja, det är kul som fan. Ska npg skriva några rader om ett Golds jag var på i New York. Ballt som fan.

  Henrik: Ja, jag håller med dig till 100%. Men misstänker att du inte behöver klä av dig framför kameror på direkten när du landat? :)

  SvaraRadera
 8. Känner att de är tid för en åsikt.Vad tror du själv den totala skillnaden skulle blivit om du åt något helt normalt vid din Milano tripp om än inte som din kollega dvs pizza.Känns som du överarbetar kraftigt hela tiden,i alla fall matbiten. Att fota sig så fort man ätit ,flugit,sovit, tränat ( ok ) gjort tvåan tyder på en störning.Skillnaden på dina bilder från din första till din senaste tävling är ju väldigt liten, men det är du som skall trivas, men det behövs lite kritik mellan varven du har ju din funclub som gödslar med superlativen till dig.

  SvaraRadera
 9. Hej Anonym,

  Den stora skillnaden är att du drar på dig vätska, vilket inte är önskvärt vid tex en fotografering. Så det är den stora skillnaden när det kommer till matintaget. Läser du Body så såg du säkert plåtningen efter Milano och kan där se resultatet.

  Ris som ros uppskattas alltid!

  SvaraRadera
 10. så himla jobbigt att leta mat överallt, får alltid ta med mig..

  SvaraRadera