FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

torsdag 9 september 2010

Balans efter tävlingen

En latspread från i lördags.


Som jag tidigare påpekat i bloggen, så tycker jag att det är av största vikt att hitta en bra balans efter en tävling. Skrev bla om det efter Oslo GP, om hur jag anser är ett sunt och balanserat levende efter en tävling. Det går att läsa här, för den som är intresserad av tankarna då.
Den här gången valde jag att äta det jag längtat efter direkt efter tävlingen, vilket var hamburgare på MAX. Eftersom det var min personliga belöning så passade jag på att njuta till 100%. Man ska ha i baktanke att jag inte ätit ett riktigt mål på hela dagen, utan bara lite riskakor och vitargo.Så här blev det i alla fall:
Italian Trio mål (Mozzarella/Pepperoni) och Hot Garlic Fries (Pommes frites toppade med smält cheddardip)
3 cheesburgare
1 skrovmål
1 lyxshake jordgubb (Handgjord milkshake på mjukglass vispad med mjölk och söta jordgubbar, toppad med vispgrädde.)

Sen blev det att köra 10mil till och äta lite godis för att sedan svänga in på Donkens drivein och köpa en glass.
Mer lyx än så blev det inte, utan det här räckte åt mig. På söndagen var det åter tillbaka på diet och jag körde nu två dagar av ”tömning” vilket i det här fallet är högre protein och fett och lågt på kolhydraterna. På tisdag gick jag över och körde mitt vanliga upplägg där jag alltid dubblar kolhydraterna på träningsdagar och drar ner på vilodagarna.

Igår och idag är jag ännu bättre.

Formen är tillbaka och jag skulle nog vilja säga att den är bättre än 7 dagar innan tävlingen. Känns riktigt bra och på lördag kostar jag på mig att äta lite gott och kör sedan på underhåll eller litet minus fram till att jag åker till USA.
För er som aldrig tävlingsdietat så kan jag berätta att det är rätt tufft och det är lätt att man bara trycker i sig efter en tävling. Inte för att det är gott utan för att man får och kroppen säger inte nej till lite extra energi. Resultatet blir oftast att man ökar väldigt snabbt i vikt i form av vatten och du blir dåsig och seg. Det här settet jag nu beskriver att jag gör, hjälper mig att sakta komma in i vardagen igen utan att bli svullen och känna mig som jag går från ett julbord hela dagarna.

Det här är i alla fall min kopp av te och det har funkat otroligt bra för mig.

4 kommentarer:

 1. Alla som tycker andy är en go kille som ser ut som alan i 2½men säger Andy is numero uno :D

  SvaraRadera
 2. hahahahahha det sant! andy is numero uno och liknar alan´:)

  SvaraRadera
 3. Dricker du överdrivet mycket vatten de dagar du tömmer? Har för mig du skrev en annan gång att du brukar dricka upp mot 8 liter vatten fram till kl 18 å sen strypa...

  Pillar du nått med saltet?

  Hur mycket gör/ger bastun egentligen?

  SvaraRadera