FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

onsdag 29 september 2010

Back home in Sweden

Längst bort har vi mannen som skapade DTP träningen. Av det vi kan se så förstår vi att det är tungt..

Då var man äntligen tillbaka på hemma plan igen. Trots att livet i USA var riktigt roligt, så är det ändå skönt att vara tillbaka. Det finns verkligen en sanning i talesättet ”borta bra men hemma bäst”. Iförsig så är det ju bara några ynka dagar innan det bär av till Västerås och SM i bodybuilding. Den här gången kommer jag inte stå på scen, utan istället få mysa som åskådare. Känns rätt skönt att slippa kladd med färg och oron över invägningen mm. Utan nu får jag en trevlig helg med min sambo i Sveriges byggarmecka Västerås.

För er som tänkte ta er till gurkstaden under denna helg, finns ett måste. Ni ”måste” komma förbi och säga hej till mig i Fairing montern. Är alltid lika roligt att se människorna som läser min blogg. För helt ärligt, så känns det ibland som om jag bara skriver en massa text som åker rakt ut i universum och bara försvinner.
Jag kan även berätta att jag kommer träna på ett lite annorlunda sätt den närmsta månaden. Efter att kört mina vanliga upplägg så behöver jag något helt annat. Tanken är egentligen att kroppen ska få en liten ”chock” och något nytt. Men först och främst handlar det om att jag vill motivera och verkligen göra mig själv sugen på att gå på och köra efter min vanliga uppbyggnadsträning.

Mister X-man, Toney Freeman är en jävel på att reppa.

Men närmsta tiden kommer att bestå av 30 reppare, närmare bestämt så kommer jag köra i princip alla övningar enligt följande: 10 rep i tyngstaläget (kan vara botten eller toppen), 10 rep i lättaste läget och sedan 10 rep i hela rörelsebanan. För att förtydliga kan jag ta bänkpress som exempel.

Då börjar jag med att köra 10 rep i botten och reppar från bröstet och 10cm. När de är klart så lyfter jag upp skivstängen på raka armar och reppar i toppenläget (10-15cm). När de 10 repetitionerna är avklarade stannar jag till i toppenläget och kör 10 rep i hela rörelsen, från topp läget ända ner till bröstet.
Personen som lärt mig detta är Olympia deltagaren Toney Freeman som i princip alltid kör såhär. Anledningen varför han kör så är för att trötta ut musklerna och på samma gång dra ner på skaderisken, då det inte går att använda allt för tunga vikter.
Jag själv kommer dock bara köra så de närmsta veckorna för variationens skull.

Jag kommer även längre fram gå igenom DTP träning och vad det är. Men det tar vi närmare jul.

7 kommentarer:

 1. Ruggit bra blogg, riktigt avis på din trip till Usa!

  Drar också ner till Västerås i helgen så glider förbi Fairing montern!
  Hur länge har du tränat på iform? Tränade faktiskt där för ett par år sen!

  SvaraRadera
 2. Hann du plocka på dig några gratisprover då? Helt sjukt vad mycket man fick med sig hem, men gratis är gott =)

  Kul att få träffa dig live, lika trevlig som bloggen får dig att framstå!!

  SvaraRadera
 3. Ralle: Du är så välkommen så! Har tränat där sen mars i år, då jag bytta gym för att i lugn och ro kunna fokusera under de sista veckorna mot Oslo GP. Sen har jag fastnat :)

  Anders: Trevligt att träffa dig med. Lite prover fick jag allt med mig, men glömde hälften i montern när jag drog hahaha. Köpte däremot 4 lådor bars med mig :D

  SvaraRadera
 4. Vore roligt att se/följa en satsning på mer massa! :)

  SvaraRadera
 5. Kommer garanterat förbi montern till helgen! Grym blogg, btw svarar du aldrig på vänförfrågningarpå facebook ?:D

  SvaraRadera
 6. Gabriel: Så mycket mer massa blir det nog inte på den här sparriskroppen. Ska försöka få till lite mer baksida och förbättra nedre delen av ryggen. Även siktar jag som jag alltid ha gjort, att få upp lite tutt volym.

  Erik: Det är bara komma förbi och tjata lite :) För tillfället har jag 400 vänförfrågningar på facebook. Har valt att bara bli "vän" med dem jag verkligen känner. Resten hänvisar jag till min grupp på FB - No Sugar Added

  SvaraRadera
 7. Vad tyckte du om din nya "repp-träning"? Testade själv på den igår,och det brände satan.. Fick en grym kontakt!! Men det känns ju svårt å bygga så här,men man är väl så inrutad på att köra tungt! Ta man en titt på Toney så verka det ju funka ;-)

  inspirerande blogg!!

  SvaraRadera