FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

torsdag 5 augusti 2010

Krämig latte på diet



Att gå på diet och byta ut sin älskade latte mot en kopp svart kaffeblask, är inte alltid så populärt. Det är som kvinnor som blir gravida. Jäkligt roligt (förhoppningsvis) att få till dem, men när de inser att de inte kommer att få dricka vin under de närmsta året så kan det bli en del ledsna miner.

Min sambo är tokförtjust i latte och det är i princip det enda kaffet hon dricker. Så efter lite funderande fram och tillbaka, kom jag fram till att hon kan få en riktigt krämig latte utan några konstigheter alls.

Iden fick jag från Millans blogg. Hon gör ju ett proteinfluff till sin gröt på morgonen. Jag däremot gör det till mina muffins. Men efter lite tänkande (som kan gå segt i en gymhjärna) så kom jag fram till att det funkade ypperligt att ha i kaffet.

Instruktionerna är rätt lätta. Ta 20g Fairing Sloow vanila ice cream och häll i en bunke med 1dl kallt vatten. Rör om med sked och låt stå i kylen i 15min.
Sen är det bara ta fram bunken och starta vispen och vispa tills det blir ett härligt "fluff". Gör sedan iordning ditt kaffe alt espresso och klicka på med en sked. Fluffet kommer att lägga sig som en krämig lattemjölk ovanpå.

Både gott och så enkelt att du inte ens behöver en espressomaskin. Jag måste verkligen slå ett slag för Sloow proteinet från Fairing. Jag som inte ens gillar vaniljsmak i proteinpulver är helt förälskad. Ni måste bara testa det!



Fever och Åsa hade visst gjort samma sak fick jag veta. De har t.om. gjort en video! Så här gör de

10 kommentarer:

  1. Rolig idé att göra prottefluff till kaffet. Det ska jag absolut prova. Visst är det underbart att testa o prova sig fram till nya saker i köket?!
    Hade bra o trevlig helg, Kram

    SvaraRadera
  2. JA! Hela semestern går ju åt att trixa och fixa i köket. Trevlig helg på dig med. Kram

    SvaraRadera
  3. tack så mycket min älskade för den underbara latten.

    puss

    SvaraRadera
  4. Men gillar du vanilla ice creamen? Jag har försökt testa den till allt möjligt men den är ju så "fin-dammig-pulvrig" och smakar lite väl syntetiskt. Iof var den helt okej att ha till min hemmagjorda glass på havremjölk och havrekakor... Nyttig glass? Näeee men sviiingo!

    Ska testa till kaffet imorgon på morgonen, bra idé.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Blev rekomenderad av "BB X" på Kolozzeum om din blogg! Riktigt intressant blogg, fortsätt så! Sitter och dregglar över din mat här =)

    Meeeeeer!! =)

    SvaraRadera
  6. Mumsigt ser det ju ut ,-)
    Tycker verkligen du borde ge ut en kokbok snart *L*

    SvaraRadera
  7. har precis bjudit på kaffe me fluff!
    Vilken succé det blev!
    Tack!
    Mvh Camilla Rehn

    SvaraRadera
  8. Det där måste man testa, lär va gott! By the way, vad är det för tjusig kamera du använder? :) fina bilder!

    SvaraRadera
  9. Kopia ;-)
    http://www.youtube.com/watch?v=MZ7sYTho7V4

    SvaraRadera
  10. Fy fan! Det hade jag ingen aning om. Kastar upp den i bloggen också. Tack!

    SvaraRadera