FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

tisdag 17 augusti 2010

Att lägga färg


Första lagret lagt av Luke!

Att förbereda huden för en tävling är inte alltid det lättaste, om man inte vet hur man gör. Tänkte att jag kort kunde skriva ner om hur jag gör.

2 veckor innan tävlingen brukar jag köra med veet eller raka kroppen. Det för att det under den närmsta tiden ska vara lätt att underhålla hårväxten, så att den inte blir allt för lång.
När jag duschar ser jag även till att peela kroppen varje gång. Det är viktigt, så att det inte finns någon torr hud eller dödhud som ramlar av efter du har lagt färgen. Skrubba ordentligt, så att du verkligen blir helskrubbad. Be någon om hjälp för att skrubba ryggen.

Efter duschen smörjer du in kroppen i en lotion, så att kroppen blir mjuk och smidig. Även här är det viktigt att få bort all torrhud. Använd en lotion utan alkohol i, då den kan missfärga brunfärgen senare.

Innan du ska lägga första lagret duschar du och ser sedan till att torka. Den här gången smörjar du inte in dig eller liknande. Se bara till att du är riktigt torr innan du börjar lägga första lagret färg.

Att lägga färgen är absolut inte det lättaste och det bästa är om du får hjälp av någon som lagt det tidigare. Den bästa metoden (enligt mig och Luke Ray) är att spreja på färgen och sedan dra ut den med en pad (finns att köpa i sminkaffären). Se till att lagret blir jämnt, men överarbeta inte. Utan på med färgen och dra ut den.

Sen är det bara att torka innan du sätter på dig några kläder. Är det bråttom kan ni använda er av en hårtork för att få färgen att torka snabbare. Måla kroppen då den är helt naken och måla längre än där bikini/byxor ska sitta. Så att det inte blir ett ljus sträck om bikinin/byxorna sedan rör sig.

Svårare än så behöver det inte vara. Sen antar jag att det finns massor av olika sätt att måla sig, men så här gör jag i alla fall. Mitt bästa tips är att låta någon som målat tidigare göra jobbet.... har jag fått erfarenhet av haha.

Glöm ej att gå med i "No Sugar Added" facebook grupp. Ett mer öppet forum där ni kan ställa frågor och även få ta del av lite kortare uppdateringar från mig.

3 kommentarer:

 1. Jag undrar om du ofta får höra det här, men du är väldigt lik Alan från two and half men (I ansiktet).

  SvaraRadera
 2. Sikken form. Jisses. En dag är jag också där hoppas jag =)

  SvaraRadera
 3. Anon. Ja

  Ina. Det är bara köra!

  SvaraRadera