FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

tisdag 6 juli 2010

Tammer summering

Veronica och jag äter middag i pausen på Tammer pokalen.


Med en titt i backspegeln på helgens träningsläger och tävling, måste jag säga att det inte var mycket som gick fel.

Ett stort grattis till Sean som tog ett silver i +85kg klassen!

Tammer pokalen hade öppnat upp en vägg, så det fanns mer plats för publiken det här året. De tävlande bjöd lika mycket på sig som de gjorde förra året. Tror t.om. att det var några till tävlande. Jag fylls alltid av en positiv och härlig känsla under Tammer pokalen. Jag är helt övertygad om att Anders har gjort något riktigt bra för sporten, antagligen får vi ett kvitto på det om några år. Han har bantat ner allt ”onödigt” och fokuserat på det som är kul. Med onödigt syftar jag framförallt på att det är förbjudet att måla sig, utan allt ska vara naturligt. Han har t.om. förenklat det så mycket så att de tävlande slipper anmälningsavgift, utan den står vi i publiken för.

Ett stort grattis till Hanna som tog en 6:e plats i bodyfitnessen!

Sen är det något väldigt speciellt att se förstagångstävlande uppe på scenen. Jag tror helt klart att det är lättare att gå upp med andra debutanter än att börja med att gå upp på ett SM. Skulle jag få göra om min resa, skulle jag startat på denna tävling.
Sen är det något väldigt speciellt med publiken, då det är så familjärt och riktig fritidsgårdskänsla. Alla applåderar och hejar fram alla, inte bara de man känner. Fy fan va sugen jag blev på att kliva upp på scenen.

En intervju jag gör med Anders om Tammer.

Tammer training camp som är träningslägret som är i anslutning till tävlingen, var lika roligt det här året som förra året. Fullt med trevliga människor med olika träningsbakgrunder. Vissa hade endast tränat några månader och passade på att få sig en motivationsspark. För motiverad, det blir man, även jag.
Förutom att det var trevliga människor så var det även riktigt bra föreläsare. Janpeter Sangborn pratade om en otroligt viktig del, som jag tror många glömmer bort. Det handlade om den mentala biten, som även den behövs tränas.
Arne Persson snackade om sina ben och hur de fungerade i kroppen, den här gången fokuserade han på axeln. Mycket lärorikt och inspirerande för min egen axelträning.
Helene Ahlsson informerade och förelästa om vad som krävs för att tävla och lite kuriosa runtomkring. Där fick jag göra ett inhopp och visa upp de 7 obligatoriska poseringarna för Body building. Tror aldrig jag har fått så mycket applåder. Kanske ska sadla om från att vara tävlande till att vara presentationsmaterial istället.

Gott om god mat fanns det under hela helgen!

Själva träningslägret låg på Lögdö bruk och vi höll till i en herrgård. Solen gassade från att vi kom till vi åkte. Förutom att lapa sol, gå på föreläsningar och träna på Ego hälsostudio så bjöds vi på underbar mat.
Det hade jag i för sig med mig från förra året då jag var där. Är det något jag inte är orolig för så är det att jag alltid har tillgång till riktigt god och bra mat. Funderar på att inkvartera i familjen Graneheims hus under mina dieter. Även om jag gillar att laga mat, så ligger jag nog snäppet efter.
Och för alla er där ute. Nästa år vill jag se er där, det spelar ingen roll om ni är tävlande eller just börjat träna. Stämningen är avslappnad och all är välkomna. Så låt er inspireras nästa sommar!

3 kommentarer:

  1. Var en riktigt bra helg. Måste säga att du har verkligen bra med muskler på din tämligen lilla vikt. Tumme upp! //Brusmannen

    SvaraRadera
  2. Tack Andreaz! Alltid lika kul att ha en trevlig profil som dig där! Du är en perfekt förebild för många av det yngre gardet, och rolig för oss äldre! Extra kul var att frugan hängde med denna gång! Lycka till med alla dina bravader, både på och utanför scenen!

    SvaraRadera
  3. Hur gammal måste man vara för att kunna få delta?

    SvaraRadera