FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

onsdag 7 juli 2010

Pesto



Det finns många sätt du kan förgylla din semester. När man har en sambo med italienska rötter, så gäller det att anpassa sig. Inte alltid lätt att vara svenne banan, men jag försöker så gott jag kan. Ett sätt är att göra din egen pesto. Jag själv hade gått och längtat till semestern, då jag visste att jag skulle få mer tid i köket. Så igår var det dags att ordna lite pesto. Resultatet blev brutalt bra och kommer att smeka mina kycklingar under sommaren. Eftersom jag är så snäll har jag även räknat ut näringsvärdet per 100g, allt för att ni ska kunna använda det i er egen diet. Smaklig måltid önskar Andy och glöm inte att det här bara är en bas. Helt fritt att använda sin fantasi.



Pesto
2dl Färsk basilika
1 vitlöksklyfta
2msk parmesan
2msk pinjenötter
1dl olivolja
1 nypa flingsalt
svartpeppar

Jag började med att rosta pinjenötterna i en het teflonpanna. Bara några minuter så att de får lite färg.
Häll ner basilikan och vitlöken i en matberedare eller mortel och finfördela allt. Efter det häller du ner resterande ingredienser och kör på tills pinjenötterna har finfördelas.
Svårare än så var det inte. Jag brukar använda 20g till ca 300g kycklingbitar och sedan ha det i en sallad.

Näringsvärde per 100g
Kcal 760
Protein 5,2g
Kolhydrater 2,5g
Fett 82,5g

3 kommentarer:

  1. Guuud så gott det ser ut! Trots att jag inte äter kyckling blir jag sugen på att hugga in!! :D

    SvaraRadera
  2. 82,5gram fett låter lite mycket, e det olivoljan som spökar eller?

    SvaraRadera
  3. Anon. Pesto går ju att ha till så mycket annat i keson kanske?

    Jocke: Olivoljan jag använder har 900kcal per 100g ;) Så ja, pesto är en fettbomb!

    SvaraRadera