FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

onsdag 7 juli 2010

Björkhagens utomhusgym

Sikta mot stjärnorna!

Jag hade bestämt för ett tag sedan, att så fort det blir semester så ska jag se till att testa Björkhagens utomhusgym. Så igår tog jag och Veronica vårat pick och pack för att titta in gymmet. Måste säga att det var ett rent helvete att hitta dit, fans inte en enda skylt.

Chinsräcket fanns i alla storlekar, även för en kille som är 2 äpplen hög.

Efter att åkt runt ett tag och kört på känn, så började vi fråga oss fram. Det slutade med att vi fick parkera bilen och ta oss vidare för fot.
In i skogen och håll höger, sa en trevlig pappa med sin barn. Vi körde på rakt in i skogen och höll höger. Efter ett tag så blev vi lite oroliga då det mest var skog och en och annan kotte runt omkring oss. Svetten rann och flaskan med vatten hade jag nästan druckit upp. Är det såhär det är att vara med på Robinsson? Självklart inte, det här måste vara bra mycket värre.
Letade i fickan efter mobilen och kopplade upp mig på GPS’n. Jag fattar inte hur jag skulle överleva för 20år sedan, då det inte ens fanns färg tv. Vad gjorde folk och hittade folk verkligen dit de skulle? Undra på att fettman har ökat, med tanke på att vi aldrig nu behöver gå vilse.
Jag blev dock glatt överraskad då vi äntligen hittade fram till utomhusgymmet. Det var lite svårt att föreställa sig hur ett utomhusgym skulle se ut. Venice beach har ju ett riktigt utomhusgym, men jag misstänkte starkt att det inte skulle ha så stora likheter.

Extra coachen och tillika sambo står alltid med piskan.. Det här är ändå hennes snällaste face.. Ni skulle bara veta..

Hela det här gymmet var uppbyggt av stockar i alla dess former. Du kan i princip köra igenom hela kroppen med alla de maskiner som fanns. Det fanns marklygt, benböj, militärpress, latsdrag, chins, dips och situpsbräda. De flesta fanns det två olika tyngder på, eller tyngder och tyngder, det är stockar du lyfter.


Armgången slet på händerna..

För den som inte vill lyfta vikter, fanns det även olika hinderbans moment. Det var egentligen därför jag var där. Tränade lite armgång fram och tillbaka. Det enda som är lite jobbigt för mig är att mina händer idag blev helt uppskrapade, då det är träpinnar du hänger i. Inte för att de är vasse eller så, men efter man gjort x antal runder av armgång, så börjar det skava i händerna. Det blev så snopet att jag idag blev tvungen att åka och köpa mina första par träningshandskar. Fy fan va nördig jag känner mig och sämst grepp får jag också. Men men… Athletic fitnessen sätter visst inga gränser och jag som trodde det var fjolligt… eller vänta.. handksar är ju as fjolligt *buhu*
Eftersom händerna blev helt uppskrapade och det började rinna vätskor ur såren, så fick jag tänka om. För som den gymhjärna jag är, så vägrar jag avsluta ett pass om jag inte känner mig klar. Så det blev att köra intervall knäböj, som min kära vän Andreas kom på.

Att träna i 30 graders värme tar på krafterna. Fast visst fan är det skönare att träna utomhus när vädret tillåter?

- Det här måste ju vara as bra för dig i hinderbanan. Utbrast han på sitt mest charmerande sätt. Leendet var stort som en banan och ögonen tindrade som aldrig förr. Hur skulle jag kunna säga nej till det.
Eftersom det fanns två olika tyngder på knäböjen så började jag med den lättaste. Hela intervallen byggde på att jag skulle köra i 2min.
Andreas höll tiden och jag for upp och ner. Tempot var riktigt bra, nästan för bra enligt Andreas. Han hade ju självklart inget förtroende för mig alls, utan trodde jag skulle dö efter 1min.

Men jag höll tempot och gjorde mina 2min. Måste dock meddela att pumpen var total och mjölksyran slog till riktigt ordentligt efter 1:30. Andreas var så häpen att han glömde att räkna hur många rep jag gjorde, men om vi utgår från vad jag gjorde i nästa set så borde jag gjort mellan 80-90reps.

Efter den prestationen var jag tvungen att vila i 5min och passade istället på att snacka skit och titta på Andreas då han glömde iväg en 8:a i den tunga böjen.
Eftersom jag fortfarande inte kände mig riktigt klar, så bestämde Andreas (som fick vara coach för dagen) att jag skulle köra 1min i tunga böjen.
Den här gången var han med på att både hålla tiden och räkna repetitionerna. Jag klarade hela minuten och hamnade på 40rep. Det är av det settet jag uppskattar att det blev 80-90rep tidigare. Den tyngre böjen var riktigt seg och pumpen blev om inte ännu värre denna gång. Staplandes gick jag därifrån mot bilen. Det är ju inte vardag jag gör en 120-130 rep i böjen… Kvällen spenderade jag med intervall träning (3km), men kände av att benen var lite tröttare än vanligt. Men fan va skoj det är att träna!

PS. Nu har ni även fått en liten förhandsvisning av formen 10 veckor innan scenen. Nu kan det bara bli bättre.

6 kommentarer:

 1. Wow, riktigt supergrym form Du ligger inne med!
  Fortsätter du på den banan kommer du se ner på stjärnorna om 10v.. Kör hårt å Stort lycka till!
  ..föresten, det där utegymmet ser stört roligt ut, i vilken stad finns det? Är det Gtbg? Måste hur som helst testas när jag är i närheten..
  Ha det bäst - träning de e fest!

  SvaraRadera
 2. Varför är det "fjolligt" att ha handskar? Skaver det sönder händerna, skaver det ju sönder händerna! Jag får mycket bättre grepp med handskar och jag har väldigt ömtåliga handflator... Alla har inte handflator av titan, ledsen... men så är det...

  SvaraRadera
 3. Såg ditt inlägg på Body,och även i din "blogg" vad framkallar dina kommentarer om att du anser dig fet hela tiden?Du vet om att du har mindre fett än vad medlsv..... har när du är off, är det ngt gymutryck som bara florerar i vissa kretsar?
  // Linn

  SvaraRadera
 4. Kerstin: Tack, vi jobbar på formen så får vi se var det slutar :) Gymmet ligger i Sthlm, men en liten fågel viskade i mitt öra att det kommer att dyka upp flera i vårat avlånga land!

  Anon. Fjolligt och fjolligt, beror ju på hur man ser det. Det är ju som amerikansk fotboll, som är "ploj" ruggby *ler* Om du hajar vad jag menar :)

  SvaraRadera
 5. Linn: Haha, nja du får ta det med en klackspark. Det handlar om on och off form. När jag väger 6-7kg mer än vad jag gör på tävling så är jag i tävlingssammanhang "tjock". Men jag vet också att jag har bättre form än medelsvensson. Men som sagt, att vara 6-7kg ifrån tävlingsform klassas man som "tjock" i den här världen. Dock så tycker jag personligen att det är en sundare fettprocent.

  Bra att du påpekar det. Väckte en tanke om att göra ett inlägg som berör skillnaden mellan människor. Mycket intressant faktiskt. Tänkte en "vanlig" eller vi kanske ska ta en väldigt överviktig person som går ner 40kg. För personen i fråga har den kanske blivit smal, men samhället (de som inte vet att den har gått ner) anser att hon är tjock.... humm.. bra material för ett inlägg! Tack!

  SvaraRadera
 6. Bra inlägg Andreaz och kul att se formen! (som ser riktigt bra ut, men det är ju som vanligt.. =P )

  Tycker även idén du fick här i kommentarsfältet är värd att byggas vidare på!

  Kör hårt och fortsätt som du gör, tror du inspirerar mångt fler än du tror!

  SvaraRadera