FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

lördag 17 juli 2010

Andys tonfiskburgare 2.0



Ibland får jag lite udda idéer och tankar om hur jag kan förändra min mat. Eftersom jag är en gymhjärna med mestadels proteinpulver i huvudet, brukar jag även testa min för tillfället nya maträtt. I det här fallet så var det så enkelt att jag hade tonfiskburkar och 10%nötfärs med mig. Efter lite övervägande med mig själv, så slutade det med att jag blandade nötfärsen med tonfisken. Andys tonfiskburgare 2.0 (två punkt noll) hade hittat sin plats på mitt dietbord.
Tanken som farit runt i huvudet var hur jag skulle kunna få ner fetthalten i nötfärsen, så att jag istället kunde höja fettet på annat håll. I det här fallet blev det desto mera aioli att doppa potatis klyftorna i.





Andy tonfiskburgare 2.0

200g nötfärs 10%
150g avrunnen tonfisk i vatten
1/3 hackad chili
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk skånsk senap
Lökpulver
Paprika pulver
Grovmalen svartpeppar
Salt
1 äggvita

Varför vi använder oss av lökpulver är för att burgarna inte håller ihop så bra om vi har för mycket bitar, då tonfisken gör att degen ramlar isär. Blanda ihop allt till en stor boll och knåda degen smidig.
Dela allt i 4 lika stora delar och forma till burgare.
Sen är det som vanligt, bara brassa på burgarna på grillen eller i stekpannan.

Näringsvärde för hela satsen
Kcal 479
Protein 77g
Kolhydrater 2g
Fett 17,6g

Näringsvärde per burgare
kcal 120
Protein 19g
Kolhydrater 0,5g
Fett 4,4g

10 kommentarer:

  1. Du får riva löken på rivjärn annars så blir det inga bitar... Fast man gråter desto mer... :D

    SvaraRadera
  2. Jag saknar någon form av recension av hur det faktiskt smakade.

    Tack för receptet, jag tycker din blogg är mycket inspirerade i mitt träningsliv.

    SvaraRadera
  3. Det där såg spännande ut, hur var smaken =)?

    SvaraRadera
  4. Ser/verkar riktigt gott. Smart att blanda nötfärs med tonfisk, då tonfisk för sig själv har en tendens att gå "sönder" när man vänder på burgarna i pannan/grillen. Kul med lite nya krydd idéer också, måste testa det.

    SvaraRadera
  5. Hej, undrar ifall det finns något alternativ till ägg? Är tyvärr allergisk mot ägg...

    SvaraRadera
  6. Daniel Olofsson18 juli 2010 00:15

    Men hur smakade det då? Rent spontant låter det inte gott... =)

    SvaraRadera
  7. Blir bara mer och mer förväntansfull över din kommande receptbok för varje recept du lägger ut! När tror du boken blir färdig? =)

    SvaraRadera
  8. Zuzzi: Det kan vara en idé faktiskt. Tror dock att man måste dra ner på de övriga ingredienserna så mycket som möjligt.

    De flesta: Självklart smakade det bra. Annars skulle jag ju inte lägga upp receptet :)
    Kommer vara ett stående inslag i min diet.

    Ägget använder jag bara för att binda. Det kanske funkar utan också, testa :)

    Boken blir klar innan jag fyller 50 i alla fall haha.. Har ingen tid för den just nu :(

    SvaraRadera
  9. Jag testade burgarna igår. Andy, starta en fitness-restaurang, du är ett geni. Jag gillar att laga mat, och är rätt kräsen. När jag gör hamburgare hädanefter blir det det här receptet, verkligen en 10 poängare. Jag torrstekte dom i teflonpanna vilket funkade kanon, burgarna höll samman jättebra och blev verkligen fasta i konstistensen, vanliga hamburgare går lättare isär än de här gjorde, som erbjöd ett skönt tuggmotstånd.
    Om man vill utveckla och testa nya kryddkombinationer tror jag på att byta ut chilin och paprikan mot dragon som isåfall gifter sig härligt med senapen och umamin i tonfisken. En lite mer fransk burgare har man i såfall, funkar nog bra med ditt recept på beanaisse ;)

    SvaraRadera
  10. Stekte burgarna idag och håller med ovanstående talare. Fortsättningsvis blir det Andys tonfiskburgare istället för vanliga. Riktigt goda!

    SvaraRadera