FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

onsdag 16 juni 2010

Min förebild inom Athletic Fitness

Jag och Ako i Norge

Jag tror att alla människor är i stort behov av att ha en målbild, någon att se upp till. En person som du vill vara eller ännu bättre, som du vill vara bättre än. I vissa fall är målet långt borta och ibland är det närmare.
Min stora förebild inom Athletic Fitness är min teamkompis Ako Rahim. Varför har jag just Ako som förebild?
Det är inte svårare än så att jag ser Ako som en komplett atlet, vältränad, spänstig, smidig, stark och ett stort hjärta. Samtliga kvalitéer i en välkomponerad mix.

Senast på SM gjorde Ako 30 godkända chins och 50 godkända dips. Vilket är riktigt fantastiska resultat, som ingen annan klarade. För mig är det imponerande, typ som när Zlatan fixar håret inför kamerorna och samtidigt klackar in ett mål.
Men någonstans finns det en liten röst som säger till mig.
- Lilla lilla Andy (små dryg röst..), om Ako klarar att göra 30 chins och 50 dips, varför skulle inte du då klara det?

Fightingface ala Ako

Ribban är alltså satt på nästan omänsklig nivå och med tanke på att jag ligger många år back i AF träning mot de flesta som kommer att stå bredvid mig på scenen, så försöker jag alltid jobba med målbilder.
Fördelen med det här målet är att jag aldrig kommer att tappa fokus under de nu 11,5 veckor som det är kvar. All kraft och energi lägger jag nu på att förbättra mig tekniskt och bygga styrka runt momenten.
Jag personligen tror att jag kan ha mycket nytta av att tex. vara repstålig i bänken. Så förutom dips träningen, fokuserar jag även på att få upp mjölksyretröskeln i bänken. Testade igår bara för att kolla vilken nivå jag ligger på.
Efter att jag kört dips testade jag att maxreppa på min egen kroppsvikt (75kg) och resultatet blev 31 repetitioner. Det målet är satt till 40rep till den 3 september, vilket inte borde vara omöjligt att nå. Spotta i händerna och ha lite jävla anamma bara, så ska det nog gå.

Kolla in Ako's blogg här -> http://www.fitnessplay.tv/bloggare/ako-rahim/

6 kommentarer:

 1. Redigt stora och fina trapz har han då

  SvaraRadera
 2. Själv har jag dig som förebild! Varför? För att jag har ungefär samma kroppslängd och vikt bortsätt från att du har mycket mer massa än mig :)
  därför känns det mer naturligare för mig att ha dig som förebild än t.ex. Freddi Smulter men visst beundrar jag honom med.
  Samt jag har inte fått chansen att träffa dig ännu men du verkar vara trevlig, positiv, utåtriktad, smart och jvla stark :D
  trevlig fortsättning på dagen!

  SvaraRadera
 3. Har också dig som förebild! Av samma skäl faktiskt, är exakt lika lång och väger lika. Fast jag har massor mer kroppsfett och inte i närheten av din styrka.

  SvaraRadera
 4. Ska du fortsätta med AF eller bara köra en gång nu med Babak? Jag tycker du ska fortsätta, det är en mer "intressant" sport än bara bodybuilding, du kan sätta upp mer verkliga mål som o t.ex klara 50 dips eller dyl. Bodybuilding är mer, okej målet är att gå upp 1kg. Förstår du?

  SvaraRadera
 5. Hej Andy! När får vi höra mer om din "satsning" med protein-barsen? Väntar tålmodigt då jag funderar på att börja använda detta. :)

  Med vänliga träningshälsningar Björn

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att jag är förebild för någon haha. Tack så hemskt mycket!

  Anon. Förstår hur du tänker. Dock finns det en tjusning med byggningen också. Kicken du får på scenen när du får showa är oslagbar. Att se min styrkeutveckling kan jag göra varje gång jag är på gymmet, behövs inga tävlingar för det. Men vi får se vad som händer. Nästa år blir min sambos år!

  Björn: Vi kommer att köra testet i helgen förhoppningsvis!

  SvaraRadera