FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

torsdag 27 maj 2010

Vuxenpoäng vs fjortispoäng

Det går inte att vara vuxen hela tiden.


Det ska visst vara inne att lista sin senaste matkasse. Ramlar in mail och frågor om hur vad jag handlar och hur jag handlar.
Som den vuxna fjortisen jag är, strävar jag alltid till att plocka vuxenpoäng. Så självklart har jag både ICA och Coop kort, där jag använder självscaning. Brukar även ha min medtagna tygkasse (Coop brandad) i min vagn.
Enligt mina beräkningar så ger det här ca 5 vuxenpoäng (1p scanar, 1p ica + coop kort, 1p kundvagn, 2p tygkasse), vilket jag tycker är rätt bra ihop skrapat. Det finurliga med att skrapa ihop vuxenpoäng är ju att man i nästa skede kan samla på sig fjortispoäng.
Men nu över till själva matkassarna. Så här ser en typiskt storhandlingsdag (borde egentligen vara ett vuxenpoäng här med) ut.

2-6st Pepsi Max alt. Cola Light
3x800g fryst broccoli
1 påse paprika
2 gurkor
3 olika sorters tomater (cocktailtomater i olika former) ca 1kg
6-9st avokado
Champinjoner
Blandsallad i påse
5kg potatis
600g skivad kalkon
400g gravad lax
6kg Kycklingfile
500g älgfärs
12 pack XL ägg
10st lätt kvarg
1 påse bröd
2st Ben & Jerrys (1p fjortispoäng eftersom jag måste ha lördagsmys)
2L mellan mjölk

Det är väl ungefär såhär en bashandling ser ut för mig. Inga konstigheter direkt, men 1p fjortis i alla fall.
Resten av poängen samlar jag in genom att bära träningskläder (1p fjortis), som oftast är stora och pösiga (1p fjortis). Förutom det försöker jag alltid övertala Veronica att jag vill sitta i vagnen när vi åker runt. Kan ju vara bra för henne att börja träna på vagnkörning, så hon kan det när barnet kommer. Dock är min övertalningsförmåga rätt bristfällig och det brukar sluta med att jag får dra vagnen själv.

Men summa kardemumma så blir det ju faktiskt 2 vuxenpoäng. Det märks verkligen att jag klivit över 30 sträcket.

4 kommentarer:

 1. Snarare "Gangsterpoäng" att ha för stora & pösiga kläder :D

  SvaraRadera
 2. andreaz rätta mej om ja har fel:

  jag skulle vilja säga att det är omöjligt att få den rippade looken du har genom att bara köra periodisk fasta med bra näringsinnehåll dvs kollisar,fetter,proteiner. eftersom du har kör ett flertal tävlingsdieter och tömt kroppen på baby fett b.l.a., har hört från folk som tävlat att efter första riktiga dieten så blir man aldrig lika fet om man sköter kosten rätt efteråt.. skulle du hålla med detta eller?

  mvh

  SvaraRadera
 3. Anon1. Hahaha!

  Anon2. Nej, du har helt fel. Det är inget magisk med en tävlingsdiet mot en komma i form till sommardiet. Tävlingsdieten kräver bara att du fortsätter att dieta ner dig.
  Och det är absolut inget magiskt med PF, utan det handlar fortfarande om att ligga på ett underskott med en bra makrofördelning + vettig träning.

  SvaraRadera
 4. Du dricker rätt mycket light drycker , har hört att det inte är så bra o dricka för mycket då de innehåller aspartam? vet du något om det? hur mycket som skulle vara över ''gränsen''?

  hade det bra!/mike

  SvaraRadera