FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

söndag 30 maj 2010

Food INC.Eftersom jag varit krasslig i helgen har jag tagit mig tid att lägga mig i soffan och titta på lite film. En av filmerna blev dokumentären Food INC. Av någon anledning tycker jag i princip att alla dokumentärer är intressant. När den här nu behandlade matindustrin var det som klippt och skuret för mig.
Egentligen var det väl inget direkt nytt under solen för mig, men tycker ändå att det är intressant att se. Kan tänka mig att många vegetarianer använder filmen emot oss köttätare, men jag personligen tycker att den har en helt annan poäng. Mycket av det som behandlas är just kött industrin. Vi får följa hamburgarens väg hela vägen till McDonalds disken.
Såhär i efterhand känns det lite som hur byggbranschen varit. Ni kanske tycker att jag skriver väldigt svävande och inte direkt presenterar någon handling. Anledningen är att jag tycker att ni ska skaffa er en egen bild av matindustrin.

Min slutsats var inte att bli vegetarian, utan att vi konsumenter behöver ställa större krav. Det kanske är lätt i Sverige där vi har en bättre levnadsstandard och bättre ekonomi. Men någon måste helt klart börja och ett sätt kan vara att köpa ekologiskt eller direkt från bonden runt hörnet (om man nu har ett hörn med en bonde runt).

Nedan kan ni se trailern

7 kommentarer:

 1. ganska svävande.. byggbranchen? :)

  SvaraRadera
 2. Kan tyckas. Byggbranschen = allt snack tidigare om svart arbetskraft mm.
  Mitt råd är att se den själv och fatta en uppfattning, därför jag inte vill avslöja för mycket.

  SvaraRadera
 3. Dokumentären Food Matters är bra också, men kanske redan sett ?

  SvaraRadera
 4. Anon. Tror jag inte att jag har sett, så den får jag se till att få tag på.

  SvaraRadera
 5. Jag såg en massa dokumentärer på en filmfestival år 2009, Food Inc var en av dom. Priset som bästa dokumentär gick till "The Cove" som handlar om en delfinslakt i en japansk stad. Om du inte har sett den rekommenderar jag den starkt, oerhört uppseendeväckande.

  SvaraRadera
 6. Off-topic: Lite nyfiken, planerar du att besöka Fitnessdagen i Göteborg 17 juli?

  SvaraRadera
 7. Alex: Mycket intressant. Ska absolut ses!

  Andreas: Humm.. har inte riktigt bestämt mig, beror lite på vad jag har lust med då. Har semester i alla fall :)

  SvaraRadera