FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

söndag 23 maj 2010

Bulgarien - Vilka minnen

Lite myspys på Starbucks är en perfekt start på vilken semester som helst.

Som alla resor började även den här resan med ett start. Närmare bestämt Arlanda är stället jag tänkte först presentera er för. Som jag tycker varje svensk som har någorlunda koll på läget, borde självklart veta att Starbucks har öppnat på Arlanda. Så trotts att den inte ens låg i vår del av terminalen, var det självklart att jag och Veronica skulle börja vår semester just där.

Vi tänkte båda lika i det här läget och bestämde oss för att en bra start alltid är bättre än en mindre bra start. Gott kaffe med muffins har heller aldrig gjort mig vidare olycklig. Så med glatt humör och solksken i blick så tog vi oss iväg mot Bulgarien – Sunny Beach.

Vi hade länge stått i valet och kvalet om vilket hotell vi skulle inkvartera på. Efter att ha googlat alla våra finalister på recensioner kom vi fram till att det var Iberostar Sunny beach resort vi skulle bo på. Efter all påläsning verkade det vara ett av de finare hotellen i kvarteren och vi blev absolut inte missnöjda. Som den inrutade människa jag är så fick jag även igenom att vi skulle ha all inclusive. Det är alltid tryckt att veta vilka tider de stora målen serveras, dricka finns alltid tillgängligt och skulle du bli hungrig mellan målen så fanns det en snacksbar. Ett upplägg som passar mig perfekt.

Ibland hade vi i alla fall tur med vädret.

Dock så hade min nyfikenhet tagit över strax innan vi lämnat Sverige och jag insåg rätt snabbt med Internets hjälp, att vädret i Sverige skulle vara bättre än i Bulgarien. Men vad gör det, huvudsaken är ju att man får åka iväg och slappna av och fylla på batterierna. Något jag verkligen var i behov av, då jag i princip har varit upptagen varenda vardag och helg det senaste året.


Dagens rutiner


07:45 – Klockan ringer och Andy hoppar upp ur sängen, pigg och glad som alltid. Kammar till sin snedbena, som Stålmannen skulle gjort när han är Clark Kent. På tal om det så har jag alltid undrat över varför inte stålmannen får samma puffiga hår när han flyger fram genom luften. Ser ju även ut att gå relativt fort. Sitter en annan med bilrutan nere och låter vinden fånga mitt hår, ser jag ut som en pudel när jag kommer fram.
Efter att funderat alldeles för mycket på Marvel Comics och undertiden fått på mig min träningskläder, så återstår bara det största hindret. Det är dags att göra första hjälpen på min kära flickvän för att få igång inför dagens roliga äventyr.

08:15 Står jag i gymmet och passar på att värma upp på en av motioncyklarna och kör sedan någon rolig muskelgrupp. Eftersom jag tränar varje morgon innan frukost, så blir det väldigt mycket disco. Eftersom det är semester tycker jag att disco träning passar utmärkt och för det andra är jag ju ändå i Sunny beach och där verkar disco vara stort.09:00 Äter frukost för att fylla på discomusklerna och allt vad det innebär. En vanlig frukost bestod i princip alltid av
- 7 äggvitor
- 1 omelett
- 9 pannkakor med nutella och färskfrukt
- En tallrik sallad med olika pålägg som skinka/kalkon/korv
- 3 koppar kaffe
Under semestern la jag periodiska fastan åt sidan och det blev istället 3 stora mål under dagen, frukost, lunch och middag. Några gånger blev det även eftermiddagsfika, om vi nu var på hotellet.

Närmare än så här kom jag inte vattnet. Det var förbannat kallt.

10:00 Ute och går strandpromenaden alt. Ligga och dra sig vid polen. Dock så var det molnigt och lite regnskurar till och från, så polen var inte det som vi direkt prioriterade.

I bussen till Nessebar

Vi passade även på en förmiddag att ta oss ut till Nessebar, som vi blivit rekommenderade. Resan kostade inte någon förmögenhet, utan slutade på en rimlig summa på ca 10kr för tur och retur med den lokala bussen.
På hotellet hade vi blivit informerad på knacklig engelska att här var den bästa shopingen. Så med plånboken i högsta hugg började vi talla på våran resebudget. Dock så höll vi oss på en bra nivå och vi klarade av att inte spräcka resekalkylen nämnvärt.
Efter att vi kommit tillbaka från Nessebar och istället gått längst Sunny beach stånd, så insåg vi att Nessebar låg en bit högre i pris. Men det var hur som helst en trevlig resa.
Dock så inser jag att Nessebar halvön som var en viktig handelsstad sedan 500-talet f.kr. måste värna om sitt rykte. Helt klart en trevlig plats att besöka och jag tycker absolut att ni ska njuta av en av de trevliga restaurangerna längst havet.
Oftast rullade dagarna på enligt tidschema och vi åt lunch kl 14 och middag vid 19. Inga konstigheter så långt.

Snacksbaren på hotellet by night

Efter att vädret varit sisådär i 3 dagar så bestämde sig min mage för att följa väderleken och en del lokala skurar i den nedre delen var ett faktum.
Eller som Veronica sa när jag låg på rygg i sängen.
- Det låter som du har Niagarafallet i magen.
Som de flesta vet så är Niagarafallen 54m högt och otroligt breda, då det är flera vattenfall som sitter ihop. Vattenmängden som passerar är 2000 kubikmeter/sekunden och ni förstår då hur det lät i min mage. Men som jag alltid sagt, så visst är det roligt att ha en turistattraktion i magen, men vore det inte trevligare om det där vattenfallet fick stanna i USA så att flera kunde njuta av det. För att bara låta Veronica njuta av det tyckte jag inte riktigt passade min semester.

Så här pigg var jag efter att sovit ett dygn. Här påbörjar jag min nya diet på vatten och bröd.

Efter att skickat iväg min bästa springare, som i det här fallet var min flickvän för att köpa roliga piller på apoteket. Så däckade jag i 1 dygn, precis som jag brukar när jag blir magsjuk. Febern var hög och magen var som en härlig vattenrusch bana.
Men som sagt, så krävs det mer för att knocka den här sälen, så efter att jag vaknat upp efter min sömn på 24 timmar, så kände jag mig bättre, även om inte magen var hundra.
Dagarna flöt på med diverse toalettbesök och en hel del mer shoping. Vi hade med stormsteg närmat oss den sista natten på vår semester.

Klockan 2 väcks jag av ohyggliga ljud och jag tror först att någon släppt in en bondgård i vårat lilla rum. Det vissar sig dock efter lite ögongnugg att det är Veronica som åkt på min magsjuka. Hon härmar nu Niagara fallen, fast genom munnen. Efter vidare eftertanke inser jag att det här nog inte skulle bli en så vidare uppskattat turistattraktion, så jag bestämmer mig istället för att hälla upp ett glasvatten till henne.

Det här upprepar sig 5 gånger under natten och jag bestämmer mig för att kontakta Apollos jourline för att veta råd.
Den danske reseledaren som svarar ska se till att skicka en av sina doktorer på momangen till vårat rum. Trevligt tänker jag, då behöver jag bara sitta och vänta på rummet tills hjälp anländer. Så tar jag frukosten efter det.

På rummet gör jag allt för att lugna Veronica och det knackar snart på dörren. Upp hoppar jag och öppnar dörren, då jag tyckte det passade bra efter att det knackat på den.
Jag tittar ut på de två tjejerna som står där. Den ena har ett stort krulligt blont hår och enorma ringar i öronen. Sminket matchar den knallrosa tröjan hon har på sig och hennes högklackade gör henne till minst 180cm lång. Den andra med blonda slingor och flera örhängen än tår ler mot mig.

Vid första anblick så tror jag att de här tjejerna har kommit helt fel. Men de vita sjuksyster rockarna som stramar väldans runt deran byst och kroppar får mig ändå att koppla ihop det ena med det andra. Det här är alltså doktorerna som Apollo skickat.
Efter att de snabbt tittat på Veronica. Inte klämt eller känt något, utan mest stått runt henne och titta att ställt några frågor. Så får jag snart informationen att det här är mycket allvarligt, då hon är gravid och vi måste till sjukhus. Som den oroliga pojkvän jag är så vill jag självklart att hon ska få må bra så att vi kan flyga hem samma dag.

Ambulansen är redan framkörd till hotellets entré och jag får bära ner min kära sambo för transport till sjukhuset.
Det är första gången jag åker ambulans och jag hade faktiskt trott att det skulle vara lite annorlunda. Att bli inkastad i en vitmålad skåpbil med en brits och två tuber syrgas, imponerade inte direkt på mig. Det här var som att åka postbil hemma i Sverige.

Hur som så går det i en väldig fart till Life hospital, som visst ska vara ett av de bästa sjukhusen eftersom de har europeisk standard. Som kuriosa kan jag även berätta att de har dubbla väggar som skyddar extra bra mot jordbävningar.
Vid ankomst får vi direkt en tolk, då ingen på sjukhuset pratar engelska. Tolken kastar oss mellan avdelningar och Veronica blir undersökt på alla dess sätt. Ett blodprov måste självklart tas och en kvinna som såg ut att komma från den hårdaste delen av SS hugger ett stort hål i Veronicas finger och börjar mjölka henne på blod i ett rör.
När hon är klar räcker hon över lite bomull för att torka blodet. För er som någon gång har blivit huggna i fingret, så vet ni att det kommer en del blod. Så även i det här fallet. Med bomullstuss på fingret blir vi sedan iväg skickade ännu en gång.
Jag kliar mig lite i huvudet och frågar Veronica, om hon inte borde få ett plåster till det där. Men icke sa nicke, det verkade inte vara inräknad i våran sjukhusbudget.

Efter en del dribblande fram och tillbaka så säger läkaren att barnet mår bra men Veronica kommer att behöva dropp för att klara att åka hem samma natt.
Så vi får lägga oss i ett av de modernaste rummen och spendera 2 timmar i en av de modernaste sängarna undertiden droppen fyller Veronica med energi.Undertiden jag ligger där i rummet upptäcker jag plåstrarna gått till istället för fingrar. De har självklart använts till något som är viktigare än vilken blödning som helst. Fjärrkontrollen är snyggt invirad i ett halvt paket plåster, för att den ska hålla ihop.
Efter att spenderat 2 timmar i sjukhusetsrum så inser jag rätt snabbt att utan tv så måste det vara olidligt att bo där. Så plåstrena gjorde helt klart mer nytta där de nu satt.

Hur som helst så blir Veronica fullproppad med vätska och mår mycket bättre. Hotellet ställer upp med att låta oss ha rummet tills vi senare på natten beger oss till flygplatsen och hem till varma Sverige. Verkligen skönt att få komma bort, så man inser hur skönt det är att vila upp sig hemma.

Nu fortsätter mitt uppbokade liv med totalt 6 helger i rad som kommer att bestå av olika bestyr. Nästa lördag kan ni bla träffa mig på Träningsspecialisten på Sveavägen kl 11-15 för att ställa frågor eller bara snacka lite skit. Söndagen kommer jag poseringsträna i Åkersberga med Helene Ahlssons team. Efter de 6 helgerna har jag semester igen, hoppas verkligen jag hinner vila ut innan dess.

Men allt som händer framöver kommer ni ju hur som helst att få läsa om.
Nu är jag i alla fall tillbaka och kan uppdatera bloggen igen.

8 kommentarer:

 1. Hehe, Din semester såg ut att börja så jävla fint men sen gick det bara utför. Tur att allt gick bra till slut i alla fall.

  Du skulle haft med dig lite matlådor =)

  SvaraRadera
 2. lite fail att ni for till bulgarien där det regnar helatiden och är skitväder, bättre i swe ;P

  SvaraRadera
 3. Måste bara fråga varför du äter just äggvitor, får alltid höra olika om vilken del som är nyttigast så för att vara på säkra sidan så äter jag hela ägget (ja utan skalet alltså). Men vad är det för skillnad på vita och gula? :)

  SvaraRadera
 4. Oj jäklar vilken "semester", hoppas ni mår bättre nu iallafall!

  SvaraRadera
 5. Stackars vänner!
  Hoppas allt är bra nu och att ni ändå njöt av varann och vilan.:)
  Ses nästa helg.;)
  Helene.

  SvaraRadera
 6. Hej Andreaz:)
  Har bara en snabb fråga, om det går bra.
  Vilka övningar kör man för tjocklek respektive bredden för rygg? Har själv kört latsdragen (med olika bredd) och chinsen för bredden, och olika roddövningar och marklyft för tjockleken. Kör alltså bredd och tjocklek på olika pass. Hur brukar du köra?

  SvaraRadera
 7. Uff de læt inte som den bæsta ferien de dær inte. Vi drar till tunisien på søndag. All inklusive, boende vid stranden och gym på hotellet såklart så hoppas fan det inte bli nån magsjuka :)

  Hoppas ni mår bra alla tre :)

  SvaraRadera
 8. Lät som en otroligt härlig semester förutom magsjukan =( .. Välkommna hem igen iaf =)

  SvaraRadera