FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

onsdag 5 maj 2010

Balans 2.0

Formen i lördags 2 veckor efter tävling.


I måndags började jag alltså att äta för att sakta men säkert gå upp i vikt. Räknar med att öka någonstans mellan 1-2hg i veckan, vilket borde innebära att jag inte kommer att överstiga 76kg innan min diet drar igång igen. Hur som helst så har kroppen hunnit balansera sig nu, vilket är riktigt skönt.

Datum för dietstart är inte riktigt bestämt, utan beror delvis på formen. Kan bli så att jag smyger igång i Juli och kör en lättare/långsammare viktnedgång. Men just nu är det fokus på att öka i styrka och lägga på mig muskler. Förhoppningsvis kommer jag att bli starkare i chinsen och dipsen. Kanske även får jag lite mer muskler.
Men det absolut viktigaste under denna ”bulk” är att bli starkare i AF grenarna. Ju bättre form jag kan hålla, ju lättare diet och mindre muskelförlust. Kommer även vara pigg hela dieten, vilket är att föredra.

Hittade en film som spelar på inlägget jag gjorde igår. En Dansk kortfilm med jätten Kim Kold. Egentligen vet jag inte om tanken med filmen just belyser bodybuilding utan det mer om att vara annorlunda. Tycker helt klart att filmen berör och får igång tankarna.Kim Kold såg jag förövrigt på min första tävling som jag var på. Fy fan vad imponerad jag blev av hans storlek. Då tyckte jag iförsig att alla var groteskt stora. Men när han kom in på scenen tappade jag fan hakan.

Träningen igår var väl första riktiga passet sen dieten. Kämpade på med lite dips med 60kg i bältet.
Har även börjat igen med bänkpress med fötterna i luften. Kommer allt eftersom att gå över till min intervall bänk igen, men för tillfället blev det 3x8-10 på 90kg. Det efter att jag kört axlarna i form av sittande militärpress och skivstångsrodd med brett grepp för baksidan. Så det kändes bra.
Tror att bänken kommer att hjälpa mig mycket i dipsandet. Om 4 månader får vi veta svaret. Längtar som fan till att få testa mig i de olika grenarna.
Märker dock att jag tappat en del i chinsen framförallt. Hoppas verkligen att jag kommer igång igen med dem.

12 kommentarer:

 1. jäklar va hård dennis såg ut :O som tagen direkt ur quake-spelen eller nått

  SvaraRadera
 2. trist film :S

  SvaraRadera
 3. Är det så att du alltid är på? Antingen så är det bulk eller så är det deff, varför inte bara vara och inte fokusera på on eller off hela tiden.Hur mycket muskelmassa har du lagt på dig de 5 sista åren? Jag menar när du börjar fundera på hur många hekto per vecka du skall öka så verkar det lite överfokuserat.

  SvaraRadera
 4. Anon. Ja, hur man en kallar dig för en själv så är det ju bulk eller deff. Bara att du inte uttalat säger det.

  Planen är lagd till dieten och bygger på att öka så mycket i muskler jag kan utan att lägga på mig allt för mycket fett. Så att dieten blir så smidig som möjligt.

  Jag personligen tycker om att vara i form året om, vilket jag är. Det är inte så svårt att äta? Du äter ju ändå varje dag och räkna ut hur mycket mat jag behöver är väldigt lätt. Så nej, det känns inte jobbigt och läggs ingen tid på heller för den delen.

  De senaste 5 åren är det ju bara att titta på mitt inlägg om min tävlingskarriär, så får du avgöra själv.

  SvaraRadera
 5. Kan verkligen förstå hur han känner sig i filmen, fy fan. Man borde acceptera vad andra har för intressen/mår bra av. Det läskiga är att det precis är så i det "verkliga" livet.

  Kim Kold ser riktigt bra ut och sjukt stor är han också.

  Hoppas du kommer tillbaka med samma sjuka vikter i chinsen igen, men det fixar du!

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Hej Andreaz!

  Jag funderar varför du äter majonäs under dieten, är inte det väldigt fett? Sen har jag skrivit ett litet mail där jag har några andra funderingar

  Tack på förhand

  //Emil

  SvaraRadera
 7. Hej Emil,

  Precis som du säger är majonnäs väldigt fett, det är därför jag har den som en av mina fett källor.

  Ang. mailet så får jag en hel drös med mail dagligen med frågor. Jag har tyvärr inte tid att sitta och besvara dem :(

  Därför jag skapade den här FAQ'n då de flesta frågor jag får är av samma karaktär.

  Hoppas att du har förståelse. Kör hårt!

  SvaraRadera
 8. Kommenterade det när jag såg filmen på Axons blogg, kommenterar igen: Jävlar vad man blir rörd. Jag blir deppig så fort jag tänker på filmen, är en sån kuslig känsla i den...

  SvaraRadera
 9. Är det bara jag? Eller är det fler som tycker att de flesta dokumentärer/filmer om bodybuildning eller liknande görs som att det är tråkigt och trist att vara byggare?
  Samma sak med kai dokumentären, de fick det att se tråkigt ut, med stränga dieter, dåligt umgänge.. tycker alltid det är så, varför gör dom inte det mer positivt?

  SvaraRadera
 10. Diet är inget som är särskilt roligt..

  SvaraRadera
 11. @Anon

  Detta kan man väl inte säga att det handlar centralt om byggning, det är mera ett halvt centrerat attribut.
  Men självklart kan det vara som du säger: folk är mer inställda på att stora muskler är dåligt, och det kan också vara ett sätt att avskräcka från otillåtna preparat etc.

  SvaraRadera
 12. DL: Precis, därför man ser till att den blir så kort som möjligt :)

  SvaraRadera