FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

fredag 19 mars 2010

Back to the back


Ryggen i lördags. Får se om den blivit något bättre imorgon.

Jag fick tidigare en fråga ang. min ryggträning. Tänkte försöka förklara lite av mina erfarenheter och hur jag ser på just träning av ryggen.

Jag skulle vilja hävda att jag faktiskt inte direkt har haft någon bra genetik för att bygga rygg. Har varken tjockleken eller bredden. Dock så har jag jävla anamma och är envis som en åsna med en morot framför sig. Iförsig, skulle jag vara åsnan skulle det nog vara en chokladboll framför mig. Antar att det är enda sättet för mig att klara springa en mara…

Hur som helst, back to the back. Min rygg började faktiskt utvecklas när jag drog ner på volymen. Från att tidigare har kört 20-25 set varje ryggpass, så valde jag tillslut en annan väg att gå.
Under ett helt år delade jag upp ryggen i två pass, ett för tjockleken och ett för bredden. Passen bestod av 8-12 set och kunde tex bestå av chins och latsdrag i alla dess former. Såg det ena passet ut så, kunde det andra bestå av marklyft, stående rodd och sittande rodd.

Något jag kom rätt snabbt underfund med var att det var svårt att se sin egen rygg. Men några veckor innan SM 2006, så stod jag och strök en skjorta hos en polare. Vi skulle ut och göra stan osäker. Då utbrister han när han ser min rygg. ”Va fan har du gjort?! Din rygg har ju utvecklats som bara fan. Sjukt köttig”. Nu kanske det var lite att ta i. Men både styrkemässigt och utseende mässigt hade det hänt saker, efter att ha sett foton.

Efter det har det faktiskt rullat på en hel del med 2 pass i veckan där jag attackerar ryggen. Det har dock blivit lite mindre set än vad jag skulle velat, då jag försökt att jobba upp mina bröst och lagt krutet där.
Efter tävlingen i Oslo ska jag sätta igång och träna ryggen ordentligt igen. Bjuder på en film från gårdagens ryggpass, så ni ser vad jag gör på kvällarna.

Nu ska jag snart åka iväg på kick off med Better Bodies. Hörs imorgon!

11 kommentarer:

 1. Jag och Annika brukar säga: Bäst rygg och bäst ben....vinner nästan alltid!! Sitter de båda på samma tävlande, så är det ju klart!!

  SvaraRadera
 2. Det ser grymt ut Andy! Ser fram emot att se dig på scenen om några veckor... Pumpa på!

  SvaraRadera
 3. Nice pass, Vad heter låten? nån remix av Akons låter är det, men vilken remix osv?

  Kör hårt

  SvaraRadera
 4. Tänkte bara höra när du kör dips och chins kör du ett sånt "dipbälte" då? eller kör du vanligt bälte och "fixar" med kedja osv själv?

  Tänkte nämligen kanske insakffa mig ett dipbälte, men aldrig testat dem.

  SvaraRadera
 5. Som jag sa på Kolo, man blir paralyserad av att titta på när du tränar. Speciellt rygg. So much muscles!!

  SvaraRadera
 6. Kör du nån specifik trapz träning så som shrugs tex?

  SvaraRadera
 7. Med tanke på att du är sponsrad av Fairing är detta självklart en dum fråga, men om du försöker vara objektiv; är det så stor skillnad mellan Essential Amino Rush & Amino-Pro Essential (Star Nutrition) att man bör köpa den ena istället för den andra? Så vitt jag vet är den enda skillnaden att "EAR" innehåller arginin, men spelar det en så pass stor roll att den blir bättre än "APR"?

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 8. Jag skrev att den enda skillnaden var att Amino Rush innehöll arginin. Jag upptäckte nu att det inte stämmer, då Amino-Pro Essential också gör det, den enda skillnaden är således att APE inte skyltar med innehållet av arginin ;)

  SvaraRadera
 9. Anonym: Vet inte vilken andys remix är, men letar du efter Akon remix, prova dra ner http://hofo.se/download.php?id=1614
  (nej inget upphovsrättsskyddat eller så) =)

  Andy: Grym definition! :D Ska bli spännande o se bilderna från tävlingen sen =)

  SvaraRadera
 10. Daniel: Dipsbältet som jag kör med har kedjor från början.

  Anon. Vet tyvärr inte skillnaden. Jag kör bara på Amino Rush (fantasy fruit) och är mycket nöjd.

  Resten. Tack alla!

  SvaraRadera