FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

torsdag 4 mars 2010

Andy ItalyNu var en av de stora tidstjuvarna avklarad. Jag var alltså i Milano under hela gårdagen. Från kl 6 på morgonen tills jag var hemma vid 01:30 på natten. Duktigt trött efter den resan kan jag säga.
Åkte egentligen bara ner över dagen för att träffa en av mina kunder. Men som alltid så vill jag ha lite tid för att strosa runt på stan. Den här gången hade jag med mig en kollega, vilket var mycket trevligt.
Något jag alltid tycker är roligt när jag är utomlands är att titta på vad de olika McDonaldserna erbjuder i form av menyer. Den här gången räckte det att jag såg den stora skylten utanför, jag behövde alltså inte gå in.Det jobbigaste när du åker för att träffa en kund i ett annat land är att veta vilken klädkod som gäller för mötet. Av någon outgrundlig anledning så träffade jag faktiskt ganska rätt.
Men det här med flygplatser är faktiskt lite speciellt. Det är där det lilla pirret i magen verkligen börjar.
Du står i mitten av den kolossala byggnaden och funderar på vilket av fiken som är det dyraste, av någon anledning känns det alltid som man tar fel. Även denna gång. Eftersom jag aldrig äter frukost fick det bli min klassiska Americano och en cola light.På planet började vi räkna lite på tiden och insåg att vi kommer först få mat när klockan är 16 (tidigast). För att inte helt dö bläddrade jag igenom menyn på planet. Klockan var ju ändp 11:30 och jag började bli riktigt hungrig.
Jag skulle helt klart vilja fråga vem som valt menyn, då den var rent av katastrof. Det enda som fanns att välja på var bröd eller en ostbricka med bröd. Inte roligt om man går på LCHF diet här inte. Som tur är gör jag ju inte det. Så det fick bli en liten kalkonmacka och en cola light igen. Bra, nu höll jag mig någorlunda "mätt" ett tag framöver.Under mötet blev vi självklart bjuda på varsin espresso. Jag kan ju säga redan nu att man i Italien inte är några fenor på engelska. Så ibland blev det lite fel. Vi fick frågan om vi ville ha socker i espresson, vilket vi inte ville.
När espresson sedan kom (i en vit plastmugg what the fuck?!), så surplade jag i mig den rätt snabbt. Vilket jag märkte var ett riktigt smidigt drag. Halva koppen var nämligen fyld av socker. Ska iförsig inte klaga, kaffet var sjukt gott.När mötet äntligen var över begav vi oss in mot centrum för att få njuta av mode meckat i fulla drag. Mode veckan var ju förra veckan, så butikerna var proppfulla med nyheter. Mewn vi insåg ganska snabbt att vi var riktigt hungriga.
Utan direkt närmare tanke valde vi ett cafe som var "riktigt" italienskt. Verkade bara som om det var stamkunder här. Menyerna bestod av enformiga sallader eller bröd... eller vänta... bröd eller bröd eller bröd. Ja, i princip så bestod menyn utav bröd.
Det måste vara sjukt svårt att hålla en låg kolhydratsdiet i det här landet. Men mitt i menyn hittade jag något väldigt trevligt. Grillad kyckling med kokta grönsaker. Kunde det bli bättre.
Svaret ploppade upp ganska snabbt i huvudet när jag började äta. Kycklingen var lika mycket kokt som grönsakerna. Kryddningen bestod av vatten och inget mer. Åt i alla fall upp all mat och fick sedan beställa in en tonfisksallad som bestod av en liten klick tonfisk och isbergssallad.
Till middag på flygplatsen var utbudet ännu mindre, trots att det fanns en stor restaurang och en mindre. Det fick bli koktagrönsaker och två 45g hamburger kött.
Med tanke på att jag gått i princip hela dagen, så var jag sjukt hungrig.
Så utan att tänka mig för köpte jag mig ett klot av isbergsallad och letade upp skinkan som bestod av minst fett. 150g kostade bara 120kr, men det var det värt.
Tror min egen komponerade rätt var den godaste jag åt under hela dagen. Annars måste jag säga att kaffet var i särklass det bästa jag någonsin druckit, och det spelade ingen roll var jag drack det.
Åker ni till italien ska ni se till att dricka espresso. Ni kommer inte att ångra er.Förutom det, så gjorde jag inte mycket annat än att välta de små bilarna som stod längstvägarna.

8 kommentarer:

 1. Ufff tungt o hålla diet på resande fot. Hoppas mötet gick finfint!

  SvaraRadera
 2. Låter som en rolig resa Andy, men vad är det egentligen du jobbar med? En anna fråga är hur du fördelar näringsinaget? Du går ju som sagt på LCHF äter du då ungefär 80 % Protein och 20 % fett?

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Robban: Det gick kanon :)

  CVN: Jag jobbar med försäljning på världens största it-förlag.
  Klippt från min text ovan "Inte roligt om man går på LCHF diet här inte. Som tur är gör jag ju inte det..." :)

  SvaraRadera
 4. Så man ska åka till Italien för kaffet men man stannar inte för maten? :P

  SvaraRadera
 5. Ja, jag blev inte imponerad av maten.

  Dock åt jag ingen pasta eller liknande, kan jag tillägga. Får se om jag drar ner i sommar och kolla läget. Då ska maten testas lite mer, även efterätterna kommer då testas :)

  SvaraRadera
 6. Ojj då missade det, får skylla på att det var tidigt och jag trött :) Men hur ser ditt näringsintag ut nu under dieten då?

  SvaraRadera
 7. Ingen fara. Vet inte hur många mail och kommentarer jag fått om att jag går på LCHF kost... Vet inte var folkf år det ifrån faktiskt :)

  Mitt näringsintag innefattar högt proteinintag, sen högt kolhydrats intag på träningsdagar och lägre på vilodagar. Fettet ligger högre på vilodagarna istället och lägre på vilodagarna.

  SvaraRadera
 8. Nästa gång du åker dit så är ett diettips att testa deras soppor. Det finns en ruskigt god italiensk linssoppa och en minst lika god kycklingsoppa med citron och timjan som jag åt hur mycket som helst av när farsan bodde i Italien. :)

  SvaraRadera