FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

söndag 7 februari 2010

Pannkakor på en söndagDå var det 7 dagen på dieten. Så egentligen borde det här inlägget heta första veckan på diet är klar. Men nu blev det ett sådant igår istället. Idag brassade jag på en av mina favorit rätter, nämligen Andy's efter träningspannkakor. Eftersom jag oftast har allt för mycket att göra och det finns roligare saker att göra än att steka pannkakor. Så körde jag min standard uppsättning med 3 stekpannor och ett plättlägg.Men eftersom de heter "Andy's efter träningspannkakor så tog jag dem självklart efter passet. Fast jag stekte dem innan jag åkte ner till gymmet, så att jag bara kunde komma hem och börja äta. Tycker att det är rätt skönt att göra så och har i princip alltid maten klar efter gymmet.

Dagens diss
Idag fick jag verkligen dåligt samvete. Det finns en sak som jag verkligen tycker är jobbigt när jag är på gymmet. Då snackar jag inte om att jag tycker det är jobbigt med att bli svettig eller liknande. Utan det värsta jag vet är när någon sitter och stirrar på mig när jag tränar.
Det hände idag. När jag körde mina chins med vikter, så ser jag i spegeln att det sitter en gubbe och glor på mig. Då menar jag gubbe, han var garanterat över 60år. En sak med "gubbar" är att de alltid ska veta bäst. Spelar ingen roll att de ser ut som en påsa bajs, utan de vet alltid bäst.

Så när jag ser att han klampar fram till mig efter jag kört mitt sett, så är jag beredd på allt. Jag var verkligen inte på humör idag och smått irriterad. Skulle han säga något skulle han verkligen få svar på tal. Det här är väl inte riktigt jag, men ibland så tröttnar jag på mänskligheten och då passar jag oftast på att berätta det.
Nu kom han fram till mig, tittar på mig och slår sig på magen. På finlands svenska säger han.
- Jag har min vikt här i magen.
Eftersom jag suttit och laddat under tiden jag sett att han promenerat fram till mig så kommer det av bara farten.
- Ja och det är ju jävligt snyggt.
Gubben tittar på mig och går direkt därifrån. Fan tänker jag, varför sa jag så? Jaja, han lär ju inte komma tillbaka på ett tag.
Efter ett tag när jag tränat känner jag att det blåsan har blivit lite överfylld. Så jag lommar iväg till toan i omklädningsrummet. Toan ligger i samband med duscharna. Då står han där, gubbe.. I duschen och tvålar in sig.
Jag går bara förbi och in på muggen och gör min grej. Självklart stående och försöker träffa så bra jag kan i vattnet.
Efter jag är klar går jag ut.
Då står han där och ler. Fan, tänker jag.
- Nu när du släppt ut lite måste du orka dra upp dig ännu flera gånger. Säger han på sin finlans svenska.
- Va? Jaha, ja det kanske jag gör.
- Hur mycket orkar du?
Nu börjar han snacka träning med mig. Är det något jag tycker mindre om än när gubbar sitter och stirrar på mig när jag tränar, så är det nakna gubbar som ska prata träning med mig.
De är alltid så ogenerade och tvålar in sig lite här och där undertiden de pratar. Vet inte varför, men jag har verkligen svårt att ta dem seriöst.
Tänk själv. Där står han och tvålar in sig mellan skinkorna och ler lite pillemariskt medan han säger, "hur mycket tar du i bänkpress?".

Är väl bara jag som är konstigt uppfostrad eller något. Hur som helst så får jag alltid lite skuldkänslor då jag snäst av någon.Det här var gårdagen efter rätt efter träningsmålet. Mycker efter i den meningen. Gjorde en dietchoklad kaka och en stor fruktsallad till. Mycket gott. Alltid roligt att få lyxa till det lite på helgerna när jag har mer tid.

Men nu ska jag sätta igång att göra veckans ranson av kyckling.

16 kommentarer:

 1. Det finns så otroligt många olika typer av människor. Endel, som denna gubbe du beskrev, har mycket tomma ord att förmedla. Känner igen detta problem, det finns nog på alla gym. Ett tips, som jag använder mig av är att dra "jag kan inte svenska" minen. Och om dom börjar prata engelska så får man spela heldöv och göra en teckenspråksrelaterad rörelse och hoppas på att dom inte pluggat skiten på komvux.
  Mvh

  SvaraRadera
 2. Skulle man inte kunna få ett recept på den där chokladkakan? Ser makalöst mumsig ut!

  SvaraRadera
 3. Rolig händelse med gubben, händer lite för ofta huh?

  Man måste tänka på att de inte vill något ont, men som sagt så kan det bli jobbigt/irriterande. Det gäller att hålla sig lugn och försöka smyga iväg med ett "Ja nu var vilan slut" eller "Måste fortsätta träna".

  Pannkakorna och efterrätten såg väldigt goda ut :P

  SvaraRadera
 4. Tjenare har börjat följa din blogg och det får en att vilja träna hela tiden. Men som tur är det inte så. Läste om de med gubben håller helt med dig hatar gamlingar/gubbar som tror dom kan mer sen tittar man snabbt på när dom gör sina övningar och då gör dom SÅ FEL...Men nä hoppas att dina resuktat blir bra...själv har jag börjat med att "halvdeffa" äta nyttigt och dra ner på kolhydraterna. Men har misslyckats 2 gånger förr så får hoppas det går denna gången. Du har inget tips hur man kan få bort sockersuget:P...Men lycka till annars.

  Mvh

  Eric

  SvaraRadera
 5. Chokladkakan så väldigt trevlig ut :) Finns recept?

  SvaraRadera
 6. Hej hej, skriv gärna in receptet på Kakan där, ser redigt god ut:)

  SvaraRadera
 7. Alla. Ska se om jag kan kasta upp receptet i veckan!

  Eric. Varför har du misslyckats? Ta reda på svaret och lös problemet :)
  Sötsug kan vara jätte jobbigt. Det bästa är att bita ihop, så lovar jag dig att det är borta efter 2 veckor. Ett annat sätt som jag brukar ta till tex när jag hjälper min mamma att gå ner i vikt. Hon får äta jordnöttssmör varje dag. En liten klick bara på min dietkaka, det räcker för henne. Då får hon lite sött och fett i munnen och har inga problem att hålla sig från godis.

  Du kan även testa att äta en lite fruktsallad som tex pwo mål.

  Något av tipsen hoppas jag hjälper dig. Kör hårt!

  SvaraRadera
 8. Är väl inte den roligaste frågan du har fått antar jag men hur många kalorier ligger du på varje dag? ;-)

  SvaraRadera
 9. Ligger på ett underskott på ca 300kcal.

  SvaraRadera
 10. Hej Andy!
  Vill absolut inte göra en "besserwisserkommentar" nu, så jag ställer en fråga istället.

  Hur klarar du att väga in livsmedlen med en noggrannhet på 300 kcal? Jag menar, bara potatis(som du äter mycket förstår jag.)varierar ju kraftigt i ennergiinnehåll beroende på var de växt, när de skördats och inte minst vilken sort det är. Jag misstänker att du ligger på 2000-2300 kcal/dygn och då har inte 300 kcal en stor felmarginal på sig. Nu har jag ju förstått att din mat är typ samma varje dag, och det underlättar ju precisionen avsevärt.

  Förklara lite hur du resonerar.

  SvaraRadera
 11. Samuel, du har helt rätt. Eftersom jag äter nästan identiskt likadant varje dag, så kan jag uppskatta hur mycket jag ligger på i kalorier. Självklart går det heller inte att räkna exakt på de olika aktiviteterna som styr mina dagar.

  Men eftersom kalorier finns som värden för olika levsmedel, är det de värdena jag följer.
  Resultatet blir sedan en viktnedgång.

  OCH i slutändan är det min viktnedgång som är det intressant, inte vilka kalorier jag ligger på.

  Det jag försöker säga är att i alla fall jag alltid utgår från de mätvärden som finns. Sen kan folk säga hit och dit. Hur vet du att exakt den där tomaten innehåller x antal kalorier mm.

  De är hur som helst de bästa mätvärderna jag har och det har visat sig stämma bra överens med mina resultat.

  SvaraRadera
 12. Puh....skönt!
  Då tänker vi lika...fick för mig att du hade nån specialmetod som du och din coach hade kuckelurat ihop.

  Anledningen att jag ens bryr mig, är att du verkar ha så bra känsla för var du har energibalans. Det tycker jag är svårast....öka eller minska i vikt/fett är busenkelt. Det trixiga är att ligga på balans.....

  Meen ,man lär sig nog det oxå.....

  SvaraRadera
 13. Tack!

  Det trixiga tycker jag är att det finns flera andra faktorer som påverkar din vikt, som vätska eller att tarmarna är mer fulla.

  Tror det bästa är att mäta över längre perioder än 1 månad. Sen måste man vara familjär med spegeln för att på ett bra sätt kunna följa utvecklingen.

  Även styrkeökningar/minskningar i gymmet är en bra indikation om det går åt rätt håll.

  Alla mätbara världen är viktiga att ta tillvara, tycker jag. För att alltid kunna utvärdera allt eftersom.

  SvaraRadera
 14. Hehe drygt med gubben. Var med om en liknande sak förut, fast gubben nöjde sig inte med att prata med mig utan mitt under ett tungt set bicepscurl med stång så klämmer han mig över höger arm och utbrister "vilka stora muskler du har" när jag var typ 16 år och helt klart den minsta på gymmet ... Jag gjorde som det fordrades och utbrast, på södermalmsdialekt á la '70-talet: "Vaffan görru?! Rö me ente!!". Haha han försvann snopet iväg och befann sig utan skjorta (varför tränar gamla gubbar alltid i skjorta?) vid vattenkranen nästa gång och utbrast att det var "så varmt!".

  Jag har lovat mig själv att aldrig bli en sådan gammal gubbe ...

  Kul och inspirerande läsning för övrigt, riktigt bra resultat!

  SvaraRadera
 15. Hahaha skön du är! Men jag håller med, det är fan det drygaste som finns när nån "besserwisser" ska komma fram och ge en råd, tips eller annat som i ditt fall..

  Det måste hända alla nångång? Mej har det hänt säkert 3ggr på bara några månader, varför är just jag utsatt har jag tänkt? hahaha..

  Däremot så är jag aldrig förberedd och ångrar att jag inte svarade med nåt annat än jag gjorde:( skuldkänslor får jag aldrig haha!

  ha de fint!

  SvaraRadera
 16. chill out andreaz, han ville bara vara social.. du kanske var den enda han snackade med på hela dagen dessutom sa han inget taskigt.

  annars bra blogg.
  //G

  SvaraRadera