FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

söndag 21 februari 2010

Kycklingfile på fler än ett sätt

Andy äter en kycklingwok

Söndagsångesten börjar smyga sig på och jag inser att helgen har gått alldeles för fort. Hade bestämt mig tidigt för att det skulle vara en lugn helg med mycket soffsittande. Vilket jag nästan har kunnat hålla. Jag är en sån person som blir väldigt rastlös lätt och vill alltid ha något att göra. Mitt största problem är att ta det lugnt, men den här helgen fixade jag det rätt bra. Eller rättare sagt till imorse, då jag vaknade tidigt och det kliade i hela kroppen. Gick runt i lägenheten då jag inte ens hade ro att sitta framför datorn eller playstationet. Då är det illa kan jag säga.
Dock så visste jag att det skulle gå över efter mitt benpass och en runda på Coop och Lidl. Sen var jag i schak igen och kunde fokusera på vardagssysslorna som att laga mat, städa och gå till källaren.



Jag fick frågan hur det går att tillreda kycklingfile på flera sätt en att bara steka på den. Så igår gjorde jag två variationer av den, med princip samma ingredienser.
På bilden ovan har jag gjort ene tacofärs av kycklingen. Strimlade kycklingen i mindre delar och seda mixade den. Efter det kläckte jag ett egg i köttsmeten och kryddade med taco smoke & garlic. Eftersom jag är en vitlökälskare så pressade jag ner två klyftor och hackade 4 schalottenlökar i också.
Fräste på paprika, champinjoner och broccoli, för att sedan kasta i kycklingfärsen. Stekpå udnertiden du rör om med en stekspade. Se till så att det blir helt genomstekt. Till det tog jag sockerfri tacosås och vitlöksmajonnäs (80%). Grillade på potatisen som jag åt till. Mycket gott och jag blev proppmätt.



Det här var min lunch. Egentligen rätt lika ingredienser som tacofärsen. Började med att fräsa vitlök och lök i en wokpanna. Kastade sedan ner och stekte på broccoli, paprika och svamp.
När broccolin fått den där fina knallgröna färgen kastade jag ner kycklingen och stekte på den. Efter några minuter hällde jag på (fettfri) grönsaksbuljong och lät det puttra ett tag. Kastade i lite böngroddar också. Precis innan jag var klar hällde jag på 200g kokosmjölk (6% fett) och la upp i en djuptallrik.
Till det tog jag som vanligt potatis. Skulle kunna haft det i woken, men fick inte riktigt plats i min wokpanna.
Just det, till den sista woken tog jag extra stark curry. Men det skulle fungerat med chili, lime, vitlök, ingefära också.

När jag gör min kyckling i ugnen stekar jag på dem snabbt i en stekpanna för att få färg runt hela filen. Sen in i ugnen på 175 grader. När du steker den gör du så att vätskan stannar i kycklingen och du får en härligt mör kycklingfile.

Hoppas att det här gav lite mer inspiration hur ni kan få kycklingen att bli godare.

9 kommentarer:

  1. Tjena!
    Tänkte bara höra vilka magövningar du kör? Och hur många ggr i veckan gör du dom?

    SvaraRadera
  2. All min träning står faktiskt i bloggen. Har nästan aldrig kört mage direkt under mint tid som styrketränande.
    Nu försöker jag få in 3 set vartannat pass. Ibland blir det så, men för det mest inta.

    SvaraRadera
  3. Bra inlägg, jag som är Taco-dyrkare ska definitivt testa kycklingtacos. Krydda till vardagen lite.
    I övrigt är jag imponerad över din välfyllda tallrik. Inte en centimeter free-space ;)
    Det är kul och inspirerande att du visar en sådan bra bild av dietande. Du har för mig i alla fall visat att man kan gå på en bra diet och äta SKITGODMAT. Inspirerat mig i massor. Tack Andreaz!

    SvaraRadera
  4. Tack Joacim, jag gör så gott jag kan. Roligt att kunna bjuda på lite inspiration :)

    SvaraRadera
  5. PS3? Vilka spel och lirar du över nätet?

    SvaraRadera
  6. Dennis: Oj, spelar när jag har tid. Just nu försöker jag hinna med att spela lite Moder Warfare 2.

    Lirar sällan över nätet.

    SvaraRadera
  7. Grymt bra och inspirerande inlägg Andy! Väntar som sagt redan otåligt på din kokbok, dina matidéer verkar ju aldrig sina...keep up the good work!

    SvaraRadera
  8. Fyy faan för kyckling!

    Dödens trött på den fågeln......men med olika kryddor så går det ner ändå!
    Ett rejalt kaloriminus gör en mindre kräsen också, har jag märkt!! Hahahaha! :)

    SvaraRadera
  9. Kycklingfärsen ska jag definitivt testa! Kanske göra en dietburgare? :)

    SvaraRadera