FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

onsdag 24 februari 2010

En dag i en bodybuildersliv


En helt vanlig dag i en bodybuilders liv kan se ut så här. Innan jag börjar så måste jag bara tillägga att jag inte jobbar som bodybuilder, utan det är bara min hobby. Får ibland mail med frågor om jag är pro bodybuilder, men jag är blott en amatör som lever ut min dröm. Så ska jag vara helt ärligt så är jag nog inte så mycket bodybuilder, förutom några få gånger om året när jag tävlar. För det mesta är jag som vilken svensson som helst.
Förutom träning älskar jag film och har nog lagt ner mer pengar på det intresset än vad jag lagt på mitt tävlande. Hur som helst så ska jag beskriva en dag i mitt, nämligen denna dag tänkte jag. Så ni vet vad ni har att se fram emot om ni ska satsa på byggandet.
06:30 Vaknar och går upp. Går som vanligt till toan för att kissa. Efter att ha stått där och blundat och försökt träffa vattnet i porslinet, förflyttar jag mig till handfatet. Tvättar händerna och tittar mig snabbt i spegeln. Nu är inte det här en helkroppsspegel, så det enda jag ser är mitt face som är helt nyvaket. Ringar under ögonen och ett hår likt Mitch Buchannon. Greppar min deo och drar några drag under armarna. Även om jag ser ut som skit behöver jag ju inte lukta som det.
07:00 Dricker en dubbelespresso för att vakna till. Tittar ut och ser soluppgången och tänker igenom dagen. Packar snabbt ihop mina matlådor och packar ner i väskan. Muttrar lite för mig själv att väskan är för tung, men inser rätt snabbt att jag inte vill ha den lättare. En lättare väska skulle innebära mindre mat, vilket aldrig är roligt.
Eftersom pendeln har strulat hela veckan (jag har letat bostad utan för sthlm hela veckan, trött på skiten). Tänker jag att jag ska vara lite smart och går ner till bilen. 13 minusgrader och bilen är täckt av is. Bara att börja skrapa. Sätter mig och fryser i bilen och inser att alla radiokanaler har talkshow, vilket jag hatar. Varför spelar inte radio bara musik, skulle jag vilja lyssna på snack skulle jag ringt någon. Det sjukaste är när kanal 5 sänder ett tv program där de filmar i en radio studio, vad fan är det för tv? Då ska jag starta ett program som sänder live från ett bibliotek. Är ju typ lika roligt.
Hur som helst så sladdar jag runt lite med bilen innan jag kommer ut på motorvägen. Där är det kö direkt och jag inser att det kommer att vara kö i 3mil. När jag kommit 3km och det gått en halvtimme tar jag bussfilen till nästa avfart och åker hem igen. Det tar ungefär 1 timme att åka iväg och komma tillbaka hem igen. Får bli att jobba hemma idag istället.
Läser igenom mina mail och börjar jobba med en presentation jag ska hålla i Milano om en vecka. Eftersom jag ändå är hemma passar jag på att gå ner till tvättstugan och kasta in lite tvätt. Fortsätter med presentationen fram till det är dags att äta lunch. Plockar fram broccoli, ägg, kyckling och gör iordning en trevlig lunchtallrik.
Äter och sitter och räknar på en offert. Ringer lite samtal och funderar på hur vissa kunde tänker. Klockan närmar sig 15 och jag gör snabbt iordning en kycklingsallad.
Äter salladen och fortsätter att jobba. Tröttnar en snabbis och går och kör ett sett chins i sovrummet där jag har en stång.
Fortsätter jobba innan jag bestämmer mig för att jag ska promenera, är ju strålande väder. Men först måste jag åka och handla lite. Funderar snabbt igenom läget och tänker att jag handlar och låter allt stå i bilen undertiden jag tar en timmes promenad.
Går runt på Coop och fyller på med allt jag behöver. Antagligen har jag glömt hälften, men det är ju alltid trevligt med lite spontan handling på diet.
Kommer ut till bilen och åker hem. Inser att solen just går ner när jag ska börja med min promenad. Bara gå på.

Kommer hem efter 50 minuter och är kissnödig så att jag nästan står och hoppar med nyckeln utanför dörren. Knäpper upp jacka och skor i hissen för att jag snabbt ska komma in. Springer in på toa och kissar för att sedan gå och sätta mig framföra datorn igen för att uppdatera bloggen. Där är vi nu.
Så vad säger ni, kan bodybuilding vara något för dig?

11 kommentarer:

 1. Vad har detta inlägg med en bodybuilders liv att göra? Stock i trafiken, jobba hemma och vara väldigt kissnödig. Det ska se ut såhär andreas;
  Vakna 05.00. Grönt te och morgonpromenad,springa runt med en proteinshake hela dagen och sedan pumpa på gymmet i all oänlighet för att bli bäst i världen, lite senare mot kvällen.

  SvaraRadera
 2. Klart att det skulle kunna vara... Låter precis som vilken dag som helst i mitt liv. Speciellt det med att "jag tänkte ta en promenad, men jag KOM PÅ att jag ska handla", skjuta upp saker är jag en jävel på.. :)

  Men se till att bli pro BB så kan du ha detta inlägget och jämföra med sedan :P

  SvaraRadera
 3. Peter: Haha, ja det är så folk tror att jag lever :)

  GeCCo: Nä, Pro BB är nog inget för mig.

  SvaraRadera
 4. Jobbigt att vara storstadsbo!

  Finns det nån öht i Sverige som livnär sig helt och hållet på BB? Martin Kjellström kanske?

  SvaraRadera
 5. *skrattar högt...
  Gud vad jag känner igen mig.
  Förutom att jag kilar in i skitgymmet på jobbet och slänger mig i bänkpressen och viftar med lite tunga hantlar , på fikat eller lunchen för att inte bli stört uttråkad.
  Och nog fan knäpper jag upp jacka, tar av mössa, handskar och halsduk och knäpper upp bältet i trappan upp till lägenheten, när jag kommer hem från gymmet. Och JA, jag hoppar lite spontant omkring för att inte pinka ned mig innan jag lyckats låsa upp och ta mig in. *asg*...
  Knäppa är vi allihopa, allihopa, allihopa,..

  SvaraRadera
 6. Hehe, tror nästan jag måste kopiera din intressanta idé här och göra en egen variant, typ "en dag i mitt liv som wannabe-grov". =P
  Din blogg är en stor inspiration och väldigt intresant, önksar dig lycka till med allt i framtiden och fortsätt blogga så en annan har nåt att göra (läs: läsa)! Mvh/Djaanii

  SvaraRadera
 7. Lite nyfiken, vart funderar du på att flytta?

  SvaraRadera
 8. Skillnaden mellan radio och cd är ju att dom snackar på radion!
  Låter gymhjärnan dra slutsatsen!

  SvaraRadera
 9. Anon: Inte vad jag vet direkt. Martin antar jag. Resten har ju andra jobb.

  Cissi: hehe

  Djaanii: Tack! Skoj att du läser.

  Andreas: Någonstans förutom Sthlm.

  SvaraRadera
 10. För varje bild du postar vill jag bara ligga med dig mer och mer.

  SvaraRadera