FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

onsdag 3 februari 2010

10,5 veckor kvar av dieten

Blir filmad av Gymfocus mitt under träningen.


Då var jag i mitten av första veckan på dieten. Magen känns lite tom, men inte så farligt som det brukar vara under de första dagarna. Känns faktiskt helt ok. Med tanke på hur lite jag sovit den senaste tiden, så är jag förvånad hur pigg och stark jag är under detta energi underskott.
Den här veckan började jag även med mitt nya träningsschema, vilket ser lite annorlunda ut mott min offseason träning. Nu är det träning för att underhålla den muskelmassa jag har och sattsar på att ha en så positiv muskelsyntes jag kan under den större delen av dygnet. Därför slutar jag med all högreps träning som suger ut den sista glykogenen ur min muskler och istället fokuserar på tyngre träning med färre reps och mindre sett.

Så här snygg är jag när jag kör bicepscurl.

På det stora hela kommer jag på det sättet hålla styrkan konstant, musklerna kommer att orka påfrestningen och inte brytas ner. Även psyket kommer att inte bli lika påfrestat och jag kommer att må bättre under hela dieten.
Att köra högrepps på diet har jag aldrig förstått och därför något jag lämnar åt andra.

Försöker som vanligt snacka bort att det är min tur att köra.

Eftersom många tjatar om att få ta del av mina olika upplägg (som alltid ändras) så tänkte jag att jag skriver ner grunden för er här. Redan nu har jag ett annat upplägg vid sidan om som jag kör för att bli stark i dips och chins.

Dag 1 ‐ Överkropp
Bänkpress 3x6
Militärpress (stående eller sittande utan stöd) 3x6
Stående rodd 4x8
Triceps extension 3x6

Dag 2 ‐ Ben
Knäböj 3x6
Marklyft 3x6
Benspark 3x8
Liggande lårcurl 3x8
Mage 3x6

Dag 3 - Överkropp
Hantelpress (bröst) 3x6
Baksida axlar (hantlar eller maskin) 3x6
Sittande rodd 4x8
Biceps (rakstång) 3x6

Dag 4 - Ben
Frontböj 3x8
Finnen alt. Raka marklyft 3x6 (med hantlar eller stång)
Sittande lårcurl 3x6
Mage 3x10

Lät inte så avancerat va? Det är det inte heller. Allt bygger på att kroppen hinner återhämta sig, så att jag kan vara lika stark eller starkare på nästkommande pass.

15 kommentarer:

 1. Vilar du något mellan passen eller kör du på varje dag?

  SvaraRadera
 2. I den perfekta världen skulle jag träna varannan dag. Men nu är jag tyvärr tvungen att anpassa min träning till mitt liv. Men i den utsträckning jag kan så försöker jag köra varannan dag.

  SvaraRadera
 3. Hm då säger att du inte kör högreppare pga den negativa aspekten och att hålla positiv muskelsyntes. Hur är det negativa försvarbart när du inte dietar? Eller är det underskottet som leder till att det blir negativt?

  SvaraRadera
 4. Det är inte så avancerat faktiskt. Det handlar helt på hur mycket glykogen du har. Högreps träning kommer att förlita sug på det glykolytiska systemet, vilket inte få reps på en tung vikt gör på samma sätt.

  Träningen under diet fyller syftet att behålla styrka och massa i den grad det går. Inte att bli världsmästare i flest bicepscurl :)

  SvaraRadera
 5. Vad gör du för fettförbränningens skull?

  SvaraRadera
 6. Anon. Fettförbränningen kan du inte påverka över dygnet. Energiförbrukningen däremot kan du påverka och det gör jag genom att sänka mitt intag.

  SvaraRadera
 7. Hur långt blir ett pass ungefär? t.ex. Dag 1 kör du väll igenom på 30min?

  SvaraRadera
 8. Det ser bra ut Andreaz! Kör hårt förfan! :)

  SvaraRadera
 9. Fettförbränningen påverkar du beroende på vad du äter, minimalt intag av kolhydrater ger högre fettförbränning, morgoncardio ger högre fettförbränning än cardio efter måltider. Håller du med? Det var så här jag undrade om du strukturerat på något vis. Kör du någon cardio över huvudtaget under diet?

  SvaraRadera
 10. Jacob. Jag brukar ta det rätt lugnt för att kunna vara stark under hela passet.

  Simon!: Tack!

  Anon. Nej, du kan inte påverka din fettförbränning sett över dygnet. Jag kör väldigt sällan kardio.
  När jag börjar köra mer kardio är för att jag vill få ett större "energiunderskotet" inte för att höja förbränningen (vilket inte går).

  SvaraRadera
 11. du är kung Andy

  jag är trogen läsare och tipsar andra

  men upp med ett schema nu över kost och träning för dieten

  SvaraRadera
 12. Anon. Tack tack!

  Träningsschemat ser du ju i det här inlägget :P
  Kostschema håller jag alltid för mig själv, då det är så individuellt. Gör ett inlägg idag om min mat, men går aldrig in på uppdelningen.

  SvaraRadera
 13. Tycker du ska utveckla det hela med att man ej kan höja förbräningen genom att öka energiunderskottet. Lät intressant och tror många inkl mig själv inte riktigt greppat det.

  SvaraRadera
 14. När du skrev att du gjorde "finnen"... menade du den här: http://www.youtube.com/watch?v=dWO81j2EyYo ? ;)

  SvaraRadera
 15. Haha, nej inte riktigt. Men det såg ut som en rolig övning.

  Det här är den finnen jag kör -> http://www.youtube.com/watch?v=FZdXXXinrA0&feature=related

  Men jag går alltid hela vägen och puttar lite lätt upp mig med händerna medan jag drar med baksidan.

  SvaraRadera