FAQ - De vanligaste frågorna kan ni läsa här


Viktigt! Häng med på de senaste uppdateringarna och få annat skoj i din facebook. Gå med i No Sugar Added redan nu facebookgruppen redan nu .Viktigt!

Translate the blog

fredag 15 januari 2010

Utslängd från Sats


Idag tog jag med mig en vän som var uppe i Stockholm. Fredrik som han heter har länge velat komma igång ordentligt med träning. Lovade att jag skulle träna ett pass när han ändå skulle besöka min hemstad.
Han bodde på hotell SAS Royal Viking, som är anslutna till Sats. Du tar bara hissen ner så är du där. Med tanke på att han verkligen ville komma igång och ofta är på resande fot, så är Sats ett av de bättre alternative då de finns i princip överallt (både Sverige och utan för våra gränser).

Blev glatt överraskad när vi kom ner och jag såg att de även hade en väldigt trevlig spa/pool avdelning.
Kan det här vara en fitness entusiast bästa dröm. Skulle jag själv åka till Stockholm skulle mitt val av hotell hamna på något i samma stil. Fint hotell, restauranger av hög kvalitet, ligger mitt i city och har ett fint Sats gym.

Fredrik var redan ombytt då han bor på hotellet och jag sprang iväg för att byta om. Eftersom han både vill kunna träna hemma då han inte alltid hinner iväg till gymmet, så tänkte jag att vi skulle börja med lite hantlar för att sedan köra ett helkroppspass. Jag tränade tunga ben igår så jag kände mig lite sliten. Han ville dock prova på då han inte kunde några benövningar med hantlar.

Så vi börjar med lite utfallsgång, där jag visar att han även kan köra den som en balansövning. Det tar väl ca 3 minuter innan en representant för Sats kommer fram till mig.

- Hej, tyvärr får inte personliga tränare instruera sina kunder här, utan det är bara Sats utbildade personliga tränare som får göra det.

- Jaha, ok. Men jag är inte personlig tränare. Tränar bara med min vän som vill komma igång. Svarar jag.

- Vi vet vem du är och du är personlig tränare. Du har även ett gym och tävlande.

- Nej, nu måste du fått allt om bakfoten. Jag är varken personlig tränare eller har ett gym. Säger jag och kliar mig lite i huvudet. Börjar bli lite orolig då hon kanske tar mig för en annan person.

Hon ler lite snett och säger
- Vi vet vem du är.

Efter lite vidare diskussioner som varken var upprörande eller fientliga, ser vi ingen annan utväg en att lämna gymmet.

Jag får alltså inte vara där inne och tävla med en vän, då de anser att jag är personlig tränare. Vad jag vet har jag aldrig gått någon utbildning eller liknande, har aldrig instruerat i ett gym. Det enda jag gör är att utföra min hobby och det gör jag själv. Så hur kan Sats ha fått för sig att jag är personlig tränare och inte får vistas i deras gym med en vän. Ganska underligt tycker jag. Håller i denna stund på att maila deras VD för att fråga vad som egentligen gäller. Återkommer med vad han säger.

42 kommentarer:

 1. Underbart... ;) Hoppas de löser sig!
  Gillar verkligen din blogg! Följer den slaviskt keep up the good work,

  SvaraRadera
 2. Men hallå det låter ju orimligt att ni bara skulle dra därifrån om det nu inte stämmer att du är/varit personlig tränare :P Varför stog du inte bara på dig och fråga typ "Vem är jag då?". Va skulle dom göra liksom? Du borde vart kvar iaf tills som slängt ut dig ordagrant, då hade dom fått skit för det!? ^^

  SvaraRadera
 3. Disskusionen var lite länge än vad jag kunde skriva i bloggen. Men den bestod mest av att de upprepade att de visste vem jag var.

  Eftersom jag blev kränkt i gymmet och min vän tyckte att det var väldigt pinsamt, valde jag att gå. Har dock mailat Sats VD för att fråga hur han ställer sig till det här. Vi inväntar svar.

  SvaraRadera
 4. Det där låter ju helt sjukt. Jag håller med Brsälls, du borde insisterat på att dom skulle berätta vem du var. Hade dom sagt Andreaz Engström hade det väl inte varit mycket att göra, men hade dom sagt att du är Torkel Gunnarsson hade det ju bara varit att hämta körkortet. Jag hade oavsett pressat dom på att visa var det står att du är PT och äger ett gym, så där får det ju inte gå till. Du hade väl betalt inträde och allt dessutom?

  SvaraRadera
 5. Detta låter inte alls bra, och att du känner att du blev kränkt, ne fy fan säger jag bara. Så får det fan inte gå till, personlig tränare? Äger ett gym? Vi vet vem du är? Idioter! Vi får hoppas på att VD'n svarar på ditt mail och inte är en feg liten rackare.

  SvaraRadera
 6. Det var det sämsta jag hört, så där kan dem ju inte hålla på. Bara för att din vän ska behöva hosta upp för nån PT där, nä ruttet.

  Du betalade väl när du gick in? Då ska du i alla fall ha pengarna tillbaka och någon kompensation när dem inser att det dem sagt är felaktigt.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Haha vilka idioter... Slå VD:n på fingrarna!

  SvaraRadera
 8. Än är inte den siste idioten född!!!

  SvaraRadera
 9. Du är inte den första som blir tillsagd. Jag själv har med blivit tillsagd och jag ser verkligen inte ut som en "PT".

  Hjälpte en tjejkompis att komma igång på SATS men blev tillsagd att jag inte fick göra det för det skulle bara SATS pts göra.

  Att tillägga, tips och råd från deras PT kostar..

  /Christoffer

  SvaraRadera
 10. SATS SUGER BIG TIMES när det gäller sådantdär! Flera av de jag känner har varit utsatta för liknande saker. Suck!
  Hade detta varit i USA hade alla skrikit "STÄM DEM"....ha,ha.
  ja, kan ju bli något för pressen kanske....ha,ha...vilken grej det hade blivit!
  Ha en fortsatt bra dag!
  myran malin

  SvaraRadera
 11. Haha, sjukt. Bäst man börjar passa sig.

  - "Pröva och svanka lite mer för att få bättre kontakt..."
  - "Ursäkta, är du personlig tränare?"
  - "Nejnej, skulle bara hjälpa polaren."
  - "Jag känner igen dig från Kolo... Du har över 400 inlägg där. Tyvärr får du inte instruera våra kunder."

  SvaraRadera
 12. Byråkrater som försöker vara kreativa!
  Dessvärre så riktar de sin energi på HELT fel saker , det är ju riktigt riktigt svagt!
  Även om du var det , de hävdar, så tycker i alla fall jag att det är ologiska bestämmelser.
  Var är marknadsapproachen, kundservice??
  Det är väl något som kanske deras vd kan svara på , men det är pinsamt uppenbart att folket på ''golvet'' inte är med på noterna
  Jag skulle aldrig satsa på ett medlemskap på SATS, och beter de sig så här, så kommer de inte ha några kunder- de måste fatta att de är en kundberoende verksamhet och kunder kan inte tas för givet
  HOPPAS deras VD läser din blogg och jag hoppas han är stolt över den dryga , kaxiga och kränkande attityd som deras organisation har

  SvaraRadera
 13. Står det inte i avtalet (för träningskortet/för att betala engångsavgift)torde det vara helt OK att göra som ni gjorde!

  SvaraRadera
 14. Det finns en anledning till varför jag har valt att bojkotta sats, det här är en av dem.

  SvaraRadera
 15. Haha, min sambo har tjatat till och från på mig att jag ska skaffa ett gymkort på SATS och hjälpa henne träna lite. Nu vet jag inte om jag vågar :) Vilken idioti!

  SvaraRadera
 16. Fan vilket girigt beteende av sats! Sjukt bra av dig att ta tag i det och maila vdn direkt!

  SvaraRadera
 17. Byt gym, dom kan dra åt helvete med sina Gestapofasoner! SATS 2010 = Germany 1937!
  Dom spionerar tom på sina egna anställda!
  Jag har en polare som fick betalt för att fejkträna på ett SATS-gym, fast i själva verket förde han statistik på vem som var trevligast. Vem som glömde säga välkommen när han kom dit och välkommen åter när han gick därifrån osv. Helt sinnessjukt, undrar om det ens är lagligt? Hoppas du får rätt och en offentlig ursäkt! Keep up the good work!

  SvaraRadera
 18. Skit dåligt av SATS men du kunde faktiskt stannat kvar och diskuterat med idioten som visste vem du var.

  SvaraRadera
 19. Har blivit utslängd från WorldClass av samma anledning, var iofs ett par år sedan men det verkar vara samma idioti som gäller där. På den tiden höll jag en fruktansvärt dålig form dessutom, haha.

  Inte direkt ett bra sätt av dessa gymkedjor att rekrytera kunder på.

  SvaraRadera
 20. Men va??? Som alla säger, sanslöst sjukt, vore intressant vem de nu trodde du var... frågan är om man nu äger ett eget gym så varför tränar man på sats...

  SvaraRadera
 21. Sats suger.

  Du är välkommen på friskis!!

  SvaraRadera
 22. HAAAAAAAAAAAAHAHAHAAAAAAAHAHAAAAAAAAAAA

  De är ju totalt efterblivna! :D Men lite kul var det, erkänn! ;)

  Ps. Sluta instruera dina kunder på SATS!

  SvaraRadera
 23. Good God! WTF is wrong with the world. Jahopp... Vad glad jag blir att jag inte tränar där. Eller mina polare. Vi skulle bli utslängda hela bunten för vanlig trevlig hjälpsamhet. *morr*

  SvaraRadera
 24. Sats är en jävla sekt!! Har själv jobbat där! Dom skiter fullständigt i träning och folks hälsa som dom stoltserar med att dom gör, allt handlar om stålarna!

  SvaraRadera
 25. Det var ju inte särskilt snyggt gjort, men en del reagerar ju som om något alldeles fruktansvärt hänt. SÅ extremt underligt var det inte.

  SvaraRadera
 26. Haha! Det är du och Anna Anka!

  Nä....seriöst....snobbigt värre tycker jag. Ett sånt där riktigt "glädjedödargym" låter det som.
  Slår vad om att man inte får köra marklyft heller......:(

  SvaraRadera
 27. Låter som Ankan historien :) Skulle vart intressant o veta vilken dom trodde du var. Antar det har lite o göra med hur du ser och att du instruerade en kompis. Dock dumt att dom bara tog saker o ting ur luften. Hoppas du postar svaret här när och om du får ett.

  SvaraRadera
 28. Nu är vi lite nyfikna här. Har du fått något svar? :)

  SvaraRadera
 29. Har du fått svar från SATS VD? ;D

  SvaraRadera
 30. Snacka om att tacka nej till gratisreklam från deras sida..

  Väntar på fortsättningen

  SvaraRadera
 31. Man kan hjälpa hur många kompisar man vill att träna på Sats utan att bli utslängd. Om man däremot tar betalt för tjänsterna så är det klart att man inte får vara kvar och bedriva sådan verksamhet på SATS. Alla egna företagare som hjälper klienter på gymkedjor betalar en skaplig stor summa varje månad till gymet för att få vara där och hjälpa sina klienter. Sats använder sig av sina egna personliga tränare som är anställda av SATS. Har sett så många nollor komma in på gymet med sin polare och spela låtsas pt. Det ser självklart inte bra ut att endast den ena parten tränar och den andra låtsas vara pt. En gång är ingen gång men flerar dagar i veckan under många veckor så förstår ni själva......

  I detta fall vet nog endast personen i fråga om han tagit betalt eller inte. Troligen inte då det var hans kompis. Och det låter ju även som att det var en engångsföreteelse.

  /A

  SvaraRadera
 32. Men hur gick det Andy? Vad hade chefen att säga till sitt försvar?

  SvaraRadera
 33. Fortfarande inget svar från någon chef. Mycket dåligt tycker jag!

  SvaraRadera
 34. ja, nåt geni när det gäller kundrelationer/marketing verkar de ju inte vara. Men vem blir förvånad i dagens samhälle. Som egenföretagare är det en självklarhet att ge personlig service och att vara schysst mot alla kunder, men det är en bristvara i dagens samhälle bevisligen. Uruselt att inte ens ha stake nog att skriva ett svar. Vaddå ryggradslöst?...

  SvaraRadera
 35. Vad fick du för svar från VD:n? eller har du skrivit det i tidigare inlägg redan? hittar det tyvärr inte såntfall.. :)

  SvaraRadera
 36. Tråkigt att läsa! Tycker du skulle följt upp händelsen på plats och fått någon form av upprättelse på plats!

  SvaraRadera
 37. jag misstänker att det beror på att du är lite för vältränad enligt deras sätt att se det.

  SvaraRadera
 38. fan va vekt av dej å lämna gymmet bara så, hade stått på mig!

  SvaraRadera
 39. Jag jobbar på Sats i täby ( iof som barn passare ) Men jag lovar att du kan få träna gratis hos oss utan att bli utslängd, för en sådan sak. Det är det dummaste jag har hört! Men du får lova att komma in till barnpassningen och säga hej till mig =) Och bli inte för paff om han i receptionen svimmar =P Hoppas din dag blir bättre!

  SvaraRadera
 40. Haha, får jag bara träna gratis om han i repan svimmar :)

  SvaraRadera
 41. Undrar hur det går! Har VD Kent Orrgren svarat än?

  Följer detta med spänning!

  Intressant törn i detta det självgodaste av alla företag! Som skryter med att man vunnit SM i kundservice, som strävar efter att vinna titeln "Sveriges bästa arbetsplats" och som har ambitionen att bli Sveriges bästa tjänsteföretag. Pust!

  SvaraRadera